A-
A+

Nakenbilder på kunder – nu utreds bolaget

Verisure utreds nu. Arkivbild.
Verisure utreds nu. Arkivbild.
EkonomiTT

Annons

Annons

Integritetsskyddsmyndigheten (IMY) ska inleda en tillsyn av larmbolaget Verisure efter det att Aftonbladet avslöjat att anställda tittat på bilder på nakna kunder.

"Nu inleder vi en tillsyn av bolaget för att reda ut vad som har hänt men även för att se vilka tekniska säkerhetsåtgärder bolaget har i form av behörighetsstyrning och loggar och vilka instruktioner som ges till de anställda om hur bildmaterial får hanteras", säger Jenny Bård, som leder IMY:s granskning, i ett pressmeddelande.

I Aftonbladets granskning av företaget berättar ett flertal anställda hur bilder som tagits i anslutning till larm cirkulerat bland företagets anställda.

Alla gick in och tittade. Man tyckte att det var jättekul, säger en före detta anställd i högre position till tidningen.

"Vi välkomnar Integritetsskyddsmyndighetens beslut att inleda ett tillsynsärende till följd av de allvarliga påståenden som publicerades i Aftonbladet. Vi kommer besvara myndighetens frågor i detalj, på ett sätt som fullt ut återspeglar robustheten i våra rutiner och vår teknologi, som är designade för att värna om både våra kunders trygghet och deras integritet", skriver företagets vd Daniel Särefjord i ett uttalande.

Rättad: I en tidigare version fanns en felaktig beskrivning av vilken typ av material som Verisures anställda uppges ha sett.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.