-
+

Nanna Blondell: Jag har haft tydliga mål

'Jag är så himla glad över att jag har kunnat jobba sen jag gick ut scenskolan. Jag har haft tydliga mål med vad jag har velat göra, som att jobba på Dramaten, vilket jag gjorde i tre år', säger Netflix-aktuella Nanna Blondell.
"Jag är så himla glad över att jag har kunnat jobba sen jag gick ut scenskolan. Jag har haft tydliga mål med vad jag har velat göra, som att jobba på Dramaten, vilket jag gjorde i tre år", säger Netflix-aktuella Nanna Blondell.
FilmTT

Från Dramaten till Marvel. Nanna Blondell leker sig fram i karriären och näst på tur står svenska actionthrillern "Red dot" på Netflix.

Det var tufft, fysiskt. Det ser inte alls lika jobbigt ut som det faktiskt var, säger Nanna Blondell.

Annons

Annons

'Jag får fortfarande vara lite barn på jobbet ibland, och leka', säger Nanna Blondell om sitt yrkesval.
"Jag får fortfarande vara lite barn på jobbet ibland, och leka", säger Nanna Blondell om sitt yrkesval.
David (Anastasios Soulis) och Nadja (Nanna Blondell) är ett vanligt par som hamnar i en extrem situation och får kämpa för sina liv i 'Red dot'. Pressbild.
David (Anastasios Soulis) och Nadja (Nanna Blondell) är ett vanligt par som hamnar i en extrem situation och får kämpa för sina liv i "Red dot". Pressbild.

Yttrandet ovan säger en del eftersom man hemma i tv-soffan direkt drabbas av fantomsmärtor och mental hacka tänder-frossa när Nadjas och Davids kärleksboost-semester övergår i en dödlig katt- och råttalek i en snötäckt fjällvärld.

Det snart livrädda paret springer omkring, i för tunna kläder i en storm, blodiga, blöta med is i hår och skägg, under större delen av filmen.

Det var väldigt kallt. Precis så kallt som det ser ut. Men de lyckades hålla oss varma mellan tagningarna och vi hade el-underställ, säger Nanna Blondell över Zoom, och fortsätter:
Sen blir man ju varm av att springa, jag har aldrig blivit så vältränad under en inspelning som under den här filmen.

För Nanna Blondell var det mest utmanande egentligen inte den fysiska delen av arbetet, utan de väldigt starka känslor som hennes rollfigur skulle uttrycka. Att, som hon säger, gå från att ta en kaffe med filmteamet till att lägga sig i en snödriva och skrika för livet – utan startsträcka.

Man får jobba med sin egen genans och bara göra det. Men det händer något med en skådespelarmässigt när man får kämpa mot naturen. När det blir så fysiskt utmanande blir det enklare med de här "på-liv-och-död-känslorna", säger Nanna Blondell.

Blev förälskad direkt

Hennes intresse för teater och skådespeleri väcktes när hon som 15-åring var med i en skolpjäs.

Min lärare ringde min mamma och sade att jag var så bra att jag borde söka teaterlinjen till gymnasiet. Jag hade aldrig sett skådespelare som såg ut som jag i Sverige och kunde inte ens föreställa mig det, men ibland räcker det med att en person säger något för att man ska känna "ja!".

På teaterlinjen på Södra Latin i Stockholm insåg hon att hon hade hamnat rätt.

Jag blev helt förälskad, jag hade aldrig varit med om något i skolan som kändes så lustfyllt. Jag kände att "det här vill jag jobba med och då måste jag jobba hårt."

TT: Har den lustfyllda känslan hållit i sig?

Det är klart att det kan vara tufft, med långa dagar och man är borta mycket men det är ändå alltid roligt att vara på inspelning och filma. Jag har nog fortfarande det där barnsliga i mig, som jag kan se i min dotter som leker rollekar och går in i fantasivärldar. Jag får vara lite barn på jobbet ibland, och leka.

Sedan Nanna Blondell gick ut scenskolan har hon haft tydliga mål med vad hon vill göra; som att jobba på Dramaten och filma, vilket hon har lyckats med. Hon konstaterar att det "har gått i ett".

Jag har nog inte riktigt stannat upp och reflekterat. Men ibland slår det mig att jag är skådespelare på riktigt, jag kan försörja mig på det här och det har blivit mitt liv.

Annons

Annons

Roll i "Black Widow"

Nanna Blondell har precis kommit hem från inspelningen av actionthrillern "Omerta 6/12", som handlar om en terrorattack mot den finska presidentbostaden. Hon spelar en agent inom den svenska underrättelsetjänsten, bland annat mot Sverrir Gudnason.

Och så snart biograferna öppnar blir det (förmodligen) premiär för den pandemiuppskjutna storfilmen "Black Widow", där Scarlett Johansson repriserar sin Marvel-hjältinna.

Jag kan inte säga så supermycket om handlingen men jag har en mindre roll, så det ska bli kul att se hur mycket jag är med till slut. Vi filmade i England, Budapest och i Marocko och det blir mycket action för min del.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss