Nära 2 400 har sökt nytt idrottsstöd

Idrottsminister Amanda Lind (MP) meddelade tidigare i höstas att idrotten får ytterligare en miljard kronor i stöd under coronapandemin. Arkivbild.
Idrottsminister Amanda Lind (MP) meddelade tidigare i höstas att idrotten får ytterligare en miljard kronor i stöd under coronapandemin. Arkivbild.
IdrottTT

Totalt 2 386 föreningar har ansökt om att få ta del av idrottens senaste krispaket. Fotbollen är den sport som står för klart flest ansökningar.

Annons

Annons

Utöver föreningarna som har sökt direkt till Riksidrottsförbundet (RF) har 17 specialidrottsförbund också begärt stöd för viss föreningsdriven verksamhet, till exempel större motionslopp och damallsvenskan i fotboll, skriver RF.

Flest ansökningar kommer från fotbollen (762 föreningar), följt av ishockey (152), ridsport (86) och friidrott (77).

Om två veckor väntas RF ta beslut om fördelningen av stödet, som ska täcka kostnader för perioden 1 juli–30 september i år.

"Precis som i våras väntar nu ett gediget och svårt arbete med att hantera ansökningarna och sedan arbeta för att Riksidrottsstyrelsen ska kunna ta beslut om fördelning av stöd den 16 november. Vi har med oss erfarenheten från tidigare ansökningsprocess, beslut och fördelning", säger RF:s ordförande Björn Eriksson i ett pressmeddelande.

Regeringens senaste krispaket för idrotten är på en miljard kronor och ska täcka både det tredje och det fjärde kvartalet 2020. Nästa ansökningsperiod, som alltså gäller stöd för 1 oktober–31 december 2020, planeras att börja i januari 2021.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons