A-
A+

Närmare 50 års fängelse utdömt i knarkhärva

En sökhund utanför tullens lokaler vid Öresundsbron. Arkivbild.
En sökhund utanför tullens lokaler vid Öresundsbron. Arkivbild.
BrottTT

En tulltjänstemans misstankar ledde till att narkotikahärvan uppdagades. Nu döms 14 personer till sammanlagt nästan 50 års fängelse.

Annons

Annons

Två tyskar förde in 29 kilo cannabis från Nederländerna till Norrköping i ett lönnfack i bilen i september förra året. En tulltjänsteman i Malmö drog då slutsatsen att något inte stod rätt till. När bilen kom till Norrköping slog polisen till.

Utredningen ledde polisen vidare och en omfattande narkotikahärva uppdagades. Flera beslag gjordes i Norrköping, Södermanland och Stockholmsområdet.

Fler och fler har blivit misstänkta och kunnat knytas till olika beslag av droger och vapen. Det är dels vad vi har hittat i mobiler och dels teknisk bevisning som har gjort att vi kunnat knyta en del till flera brott och en del till enskilda brott, säger kammaråklagare Thomas Ramstedt.

14 personer döms för bland annat storskalig narkotikahantering och grovt vapenbrott av Norrköpings tingsrätt. De tilltalade döms till fängelsestraff på mellan ett år och upp till nästan sju år. Sammantaget döms närmare 50 års fängelse ut genom domen.

"Det är fråga om en organiserad brottslighet avseende bland annat narkotikahantering med kopplingar till utlandet", skriver rättens ordförande, rådmannen Anders Heiborn, i ett pressmeddelande.

Thomas Ramstedt är nöjd med domen överlag.

De fälldes för det som de var åtalade för i huvudsak. Nu ska vi titta på vissa detaljer och se om det finns skäl att överklaga, säger han.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!