A-
A+

Nashville tog revansch mot Carolina

Nashvilles spelare firar segern över Carolina.
Nashvilles spelare firar segern över Carolina.
IshockeyTT

Nashville håller liv i åttondelsserien mot Carolina i Stanley Cup. Tack vare mål av bland annat Filip Forsberg lyckades Nashville tvåla till motståndarna efter två raka förluster i nattens match.

Men det satt långt inne. Segermålet kom i den andra förlängningsperioden.

Annons

Annons

Det hade gått nästan 15 minuter av den andra förläningsperioden då Nashvilles Matt Duchene till slut lyckades sätta segermålet och utjämna i åttondelsserien till 1–2 i matcher i bäst av sju.

Carolina vann den Centrala divisionen och har setts som klara favoriter mot divisionsfyran Nashville, med svenskarna Filip Forsberg, Calle Järnkrok, Mattias Ekholm och Viktor Arvidsson.

En puck från Ekholm i defensiv zon hittade i den första periodens slutsekunder ända fram till Forsberg framför mål, som kunde peta in 2–1 till Nashville.

52 räddningar

I den tredje perioden var Forsberg med och spelade fram till 4–3-målet, och Nashville vittrade seger – men Carolina hann kvittera med drygt tre minuter kvar och matchen gick till en mållös första förlängning innan Nashville med fem minuter kvar av den andra förlängningsperioden till slut fick segervråla och målvakten Juuse Saros kunde notera hela 52 räddningar.

Lagen möts igen natten mot måndag svensk tid.

Annons

Annons

Boston leder över Washington

I åttondelsfinalserien mellan Boston och Washington har Boston fått ner huvudstadslaget i brygga efter ännu seger, den här gången med 4–1. Boston leder med 3–1 och har därmed chans att avgöra när lagen möts nästa gång, natten mot måndag.

Tre av Bostons fyra mål gjordes i powerplay. Washingtons veteranstjärna Alexander Ovetjkin var den enda som lyckades få hål på Bostons målvakt Tuukka Rask efter framspelning av bland annat Nicklas Bäckström.

Det är så klart en viktig match som kommer och vi måste vara mentalt redo. Jag tycker att vi har varit mycket bättre de tre tidigare matcherna än i kväll. Så vi måste vara mentalt redo och vi måste spela för varandra, säger Bäckström efter matchen, enligt nhl.com.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!