-
+

Näslund inför finalen: "Inspirerande för mig"

Sandra Näslund. Arkivbil.
Sandra Näslund. Arkivbil.
SkicrossTT

Sandra Näslund gläds med Martin Ponsiluomas VM-succé.

Nu siktar hon på att göra något liknande i VM-finalen i skicross.

Det var härligt att se och inspirerande för mig, säger hon.

Annons

Annons

När Sandra Näslund kom in på rummet, efter fredagens genrep, satte hon på tv:n och fick den perfekta lyckokänslan inför sin egen final: skidskytten Martin Ponsiluomas VM-guld.

Nu vill jag bara ut i backen igen och åka. Så roligt för honom, säger Näslund och försäkrar att hans guld är den perfekta uppladdningen inför lördagens VM-final.

24-åringen är märkbart glad, vilket också beror på att hon fick ett perfekt sista träningsåk inför finalen. Då satte hon storfavoriten Fanny Smith, Schweiz, på plats i en duell utför VM-backen i Idre.

Tre gånger försökte jag passera Sandra men lyckades inte. Hon var för snabb samtidigt som jag tog fel beslut. Nu måste jag hem och analysera åket, säger Smith.

Vid starten på fredagens träningsåk möttes Fanny Smith och Sandra Näslund, ettan och tvåan från onsdagens kval. De bestämde sig för att åka i samma träningsheat.

Därefter fick favoriten från Schweiz en lektion i skicross av Näslund.

Mental styrka

Den svenske landslagstränaren, Eric Iljans såg racet och bara log:

Det åket gav Sandra Näslund en mental styrka inför finalen, säger han.

Näslund ligger lågt och lyfter sin konkurrent:

Visserligen var det träning, så det är svårt att säga vad det kommer att innebära. Men jag kände hela tiden att hon var på hugget.
Hon har varit het hela vintern och detta blir säsongens första tävling för mig. Men jag har i alla fall varit snabb på träningarna.

Annons

Annons

Otäckt fall

Alexandra Edebo, som är tillbaka efter en allvarlig hjärnskakning, föll på träningen vilket skapade en stunds oro.

Men det är ingen fara med mig. Jag missbedömde ett hopp, fick för hög fart och föll. Det gick bra och nu är jag mest sur på mig själv, säger hon.

Samtliga svenska herrar (David och Erik Mobärg, Fredrik Nilsson, Viktor Andersson) rapporterade också bra träningsåk. Efteråt sammanfattade Andersson vad många kände.

Nu har vi tänkt nog. Det är dags att äta, sova och ladda om.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss