-
+

Näslund tvåa i VM-kvalet i comebacken

Sandra Näslund i VM-kvalet i Idre.
Sandra Näslund i VM-kvalet i Idre.
SkicrossTT

Skicrosstjärnan Sandra Näslund gav ett starkt formbesked i första tävlingen efter sin svåra knäskada.

Hon kom tvåa i VM-kvalet i Idre.

Det var hemskt skönt att få till ett bra åk och nu ser jag fram emot lördagen, säger hon märkbart nöjd.

Annons

Annons

Hon kom tvåa i kvalet efter suveränen Fanny Smith. Schweiziskan var 63 hundradelar före svenskan. De två var i särklass i kvalet till lördagens lopp. Trean Katrin Ofner var 2,22 sekunder efter.

Det var ett bra åk utan större misstag. Ett stabilt åk. Nu blir det vila i morgon (torsdag), träning på fredag och sedan är det final, säger Näslund.

Hon erkänner att det var en pirrigt efter drygt två månaders tuff rehabträning efter sin knäskada. VM-kvalet var hennes första tävling för säsongen.

Det var nervöst, men för mig var det mer var känslor och nerver i måndags inför första träningspasset i backen, säger Näslund.

Näslund skadade knät inför världscuppremiären i höstas. Rehabtiden har varit en kamp mot klockan och först i måndags kunde hon träna i en skicrossbana.

Även Alexandra Edebo har varit borta ett tag från tävlande efter att ha fått en hjärnskakning när hon kraschade i tävlingen i Val Thorens före jul. Hon tog sig också vidare till final, men först med 13:e tid.

De 16 bästa är klara för kvartsfinal på lördag.

Fyra svenska herråkare tog sig vidare från kvalet, David Mobärg som tvåa efter fransmannen Francois Place. De övriga är brodern Erik Mobärg, Viktor Andersson och Fredrik Nilsson som precis tog sig till lördagens finalpass, som startar med åttondelsfinal, med 31:a tid.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss