A-
A+

Nassib förste NFL-spelaren att komma ut

Las Vegas Raiders Carl Nassib. Arkivbild.
Las Vegas Raiders Carl Nassib. Arkivbild.
Amerikansk fotbollTT

Högstaligan i amerikansk fotboll har fått sin första öppet homosexuella spelare. Det är Raiders-spelaren Carl Nassib som kommit ut i ett inlägg i sociala medier.

Annons

Annons

Den amerikanska fotbollsspelaren Carl Nassib är första spelaren i NFL att komma ut som homosexuell. I en video på Instagram berättar han att han först nu känner sig bekväm med att komma ut.

Jag vill bara ta det här tillfället och berätta att jag är gay. Jag har velat säga det ett tag och nu känner jag mig äntligen bekväm nog.

Nassib spelar i Las Vegas Raiders sedan två år tillbaka och har tillbringat fem år i den högsta serien. På Instagramposten skriver NFL:s officiella konto: "Vi är stolta över dig".

Nassib säger också att han egentligen är en väldigt privat person och att han inte kommer ut för uppmärksamheten.

Men jag känner att det är väldigt viktigt med representation och synlighet. En vacker dag hoppas jag att man inte behöver ”komma ut”. Men fram tills dess kommer jag göra mitt bästa för att främja en kultur som är öppen och accepterande, säger han.

Vidare säger Nassib att han skänker motsvarande 860 000 kronor till organisationen Trevor project, som arbetar för att förebygga självmord bland unga hbtq-personer i USA.

"Det gör mig så otroligt ledsen att våra hbtq-unga löper en högre självmordsrisk. Jag känner ett enormt ansvar att hjälpa på de sätt som jag kan", skriver Nassib i Instagraminlägget.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!