A-
A+

Nederländernas mardröm: Miedema har covid-19

Vivianne Miedema, till höger, omfamnar Stina Blackstenius efter lördagens match.
Vivianne Miedema, till höger, omfamnar Stina Blackstenius efter lördagens match.
FotbollSheffield, TT:s utsände

Nederländernas EM-lag har drabbats av ännu ett coronafall. Storstjärnan Vivianne Miedema har testats positivt för covid-19, meddelar det nederländska landslaget på Twitter.

Annons

Annons

"Vivianne Miedema har tyvärr testat positivt för COVID-19 och kommer därför att vara isolerad de närmaste dagarna. När hon inte längre har några symtom och testar negativt kan hon ansluta till laget igen", skriver man.

Tidigare har Jackie Groenen, som spelade 90 minuter i lördagens EM-premiär mot Sverige, testats positivt för covid-19. Miedema, till vardags anfallsstjärna i Arsenal, spelade även hon hela matchen mot Sverige.

Den svenska truppen är fortsatt skonade från smittan. Caroline Seger säger att det inte finns någon större oro i Sverige efter att ha mött Nederländerna.

Det är såklart tråkigt att det har ökat igen. För vår del är det ingenting som vi kan gå runt och fundera på. Vi försöker skydda oss så bra vi kan och är inte så speciellt oroliga över att få in det i laget efter att ha mött Nederländerna, säger hon.

Nederländerna möter Portugal under onsdagskvällen och man får även klara sig utan målvakten och lagkaptenen Sari van Veenendaal som skadade axeln mot Sverige och har fått lämna EM-truppen.

Österrike meddelade under tisdagskvällen att man har fått ett nytt coronafall i truppen. Det är försvararen Katharina Naschenweng som har testats positivt.

Tidigare under turneringen drabbades även Laura Wienroither av covid-19. Österrikes fotbollsförbund meddelar dock på sin hemsida att hon har testats negativt under tisdagen och kan komma att vara tillbaka i spel mot Norge på fredag.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.