A-
A+

New York firar pandemislut med megakonsert

New York vill fira pandemins slut med en jättekonsert i Central Park. Bilden är tagen under Global Citizen festival 2019. Arkivbild.
New York vill fira pandemins slut med en jättekonsert i Central Park. Bilden är tagen under Global Citizen festival 2019. Arkivbild.
MusikTT-AFP

En stor konsert ska arrangeras i Central Park i augusti för att fira New Yorks "återfödelse" efter pandemin, meddelar stadens borgmästare Bill de Blasio.

Annons

Annons

Inga programdetaljer har ännu avslöjats, men de Blasio har bett stjärnproducenten Clive Davis – som ofta lockar A-listekändisar till sina evenemang – att organisera tillställningen, som enligt uppgifter i The New York Times ska äga rum den 21 augusti.

Staden drabbades särskilt hårt i början av pandemin, och konserten ska vara kulmen på en "homecoming week" där New York Citys återfödelse ska firas, sade borgmästaren på en presskonferens.

Davis, som har arbetat med musiklegendarer som Bruce Springsteen, Aretha Franklin och Whitney Houston, berättar för New York Times att han hoppas kunna rekrytera många stjärnor för det tre timmar långa evenemanget, som kommer att sändas över hela världen.

Många av de 60 000 biljetterna ska enligt uppgift distribueras gratis och de Blasio säger till reportrar att han förväntar sig att det blir en "tung uppställning" av New York-artister.

Flera stora musikevenemang har tidigare genomförts på Great Lawn i Central Park, som Simon och Garfunkels berömda gratiskonsert 1981 och Global Citizen-konserten i september 2019.

Mer än 63 procent av den vuxna befolkningen i New York City har enligt officiell statistik fått minst en vaccindos.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!