A-
A+

NFL-stjärnan missar säsongen – slet av hälsenan

Aaron Rodgers haltade av planen i NFL-debuten för NY Jets med en senare konstaterad avsliten hälsena.
Aaron Rodgers haltade av planen i NFL-debuten för NY Jets med en senare konstaterad avsliten hälsena.
Amerikansk fotbollTT-AFP

Aaron Rodgers slet av hälsenan i NFL-debuten för NY Jets i premiären hemma mot Buffalo. Den 39-årige quarterbackstjärnan, som är en av ligans största profiler, missar därmed resten av den amerikanska fotbollssäsongen.

Annons

ESPN rapporterade om hälseneskadan och risken att 39-åringen skulle missa resten av NFL-säsongen redan natten mot tisdagen svensk tid. Senare kom bekräftelsen från ligan att hälsenan i Rodgers ena fot är avsliten och att han missar resten av säsongen.

NY Jets-tränaren Robert Saleh sade efter övertidssegern mot Buffalo Bills (22–16) att han befarade det värsta för Rodgers som NFL-debuterade för klubben i samma match.

Han kommer att genomgå magnetröntgen under tisdagen och det kommer bara bekräfta vad vi tror kommer att hända. Det ser inte bra ut, sade Saleh enligt ESPN.

Aaron Rodgers, vars Jets före hans skada var en favorit att ta sig till NFL-finalen Super Bowl nästa år, blev nertacklad och fick därefter hjälp av medicinska teamet i matchen i New Jersey på måndagskvällen lokal tid. Han haltade av planen i smärtor och gick direkt till omklädningsrummet där han fick fortsatt behandling.

När vi försökte lyfta honom så sade han: "Nej, jag kommer inte att ställa mig upp". Varje gång en spelare säger så så är det dåligt, och det är definitivt något som inte är optimalt, säger lagkamraten Alijah Vera-Tucker.

Efter 18 säsonger i Green Bay lämnade Aaron Rodgers klubben inför den här säsongen. Under sin tid i Packers ledde han laget till bland annat en Super Bowl-titel, säsongen 2010-2011, och blev framröstad till ligans mest värdefulla spelare vid fyra tillfällen; 2011, 2014, 2020 och 2021.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.