A-
A+

NHL-kedja kan leda Tre Kronor i VM: "Bra kemi"

Buffalos Victor Olofsson är ett av fem NHL-proffs i Sveriges VM-trupp. Arkivbild.
Buffalos Victor Olofsson är ett av fem NHL-proffs i Sveriges VM-trupp. Arkivbild.
IshockeyTT

Tre Kronor inleder ishockey-VM mot Danmark på lördag.

Sannolikt med Rickard Rakell, Isac Lundeström och Victor Olofsson i en ren NHL-kedja.

Jag tror att vi kommer hitta bra kemi där, säger Olofsson.

Annons

Annons

Efter att ha suttit i karantän på sina hotellrum i två dygn fick spelarna i Tre Kronor på tisdagen göra ett första ispass tillsammans i VM-staden Riga.

Den ende som saknades var Anaheims Rickard Rakell, som var kvar i karantän efter att ha anlänt senare till den lettiska huvudstaden. Just Rakell ser ut att få bilda en blågul förstakedja tillsammans med Isac Lundström, till vardags klubbkamrat i Anaheim, och Buffalos Victor Olofsson.

Jag tror att det kommer bli bra, säger Olofsson på landslagets digitala pressträff efter den första träningen.

25-åringen är taggad inför sin första VM-turnering, inte minst eftersom säsongen i NHL inte blev någon munter historia. Olofsson noterades visserligen för 32 poäng (13+19), men Buffalo var sämst av alla lag och tidigt borträknat från Stanley Cup-slutspelet.

Säsongen tog ju slut ganska fort för vårt del, de sista 15–20 matcherna hade vi kanske inte så mycket att spela för som lag, säger han.
Jag gick väl egentligen bara och väntade på att få frågan (om VM), och när jag fick den var det en självklarhet att tacka ja, säger han.

Olofsson gillar det han har sett hittills av det svenska VM-laget.

Nu har vi bara spelat ihop en träning, men vi hade en bra träning och har mycket talang i laget så jag ser fram emot turneringen.

27 spelare finns med i Riga, men först på torsdag väljer förbundskapten Johan Garpenlöv vilka som ska skrivas in i VM-truppen.

I Sveriges grupp spelar bland andra Tjeckien och det ryska förbundslaget, som båda besegrade Tre Kronor i Czech Hockey Games i förra veckan.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!