A-
A+

Nike stämmer företag bakom "satansko"

Lil Nas X i samband med Grammygalan i fjol.
Lil Nas X i samband med Grammygalan i fjol.
EkonomiTT

Annons

Annons

Skotillverkaren Nike har lämnat i en stämningsansökan gällande varumärkesintrång mot det företag som tillsammans med rapparen Lil Nas X nyligen släppte den så kallade "satanskon", rapporterar NBC News.

Skon, som är en modifierad variant av en Nikemodell, pryds bland annat av pentagram och referenser till en bibelverser om Satans fall från himlen. Sulan uppges dessutom innehålla en droppe människoblod. Samtliga tillverkade 666 par av skorna sålde slut direkt efter lanseringen på måndagen.

Många har trott att Nike ligger bakom skon, eller att företaget i alla fall har auktoriserat den, och bojkott mot företaget har diskuterats.

Nike kom redan i helgen med ett uttalande där man tog avstånd från skon, men vill nu med stämningen "återta kontrollen" över sitt varumärke.

Lil Nas X, som inte vid namn nämns i stämningsansökan, lade i söndags upp ett videoklipp under rubriken "Lil Nas X ber om ursäkt för Satansko". Filmsnutten inleds med att rapparen håller i skon och börjar prata, men istället för den utlovade ursäkten klipps det till en snutt ur den musikvideo som lanserats samtidigt som skon.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!