Niklas Hultberg lämnar "Idol"

Niklas Hultberg fick lämna 'Idol'. Arkivbild.
Niklas Hultberg fick lämna "Idol". Arkivbild.
MusikTT

Under fredagskvällen var det återigen dags för "Idol"-juryn att skicka hem en av deltagarna – och det blev Niklas Hultberg som fick lämna programmet.

Det var väntat, sade han efter utröstningen.

Annons

Annons

I kvällens "Idol" var det till slut Herman Silow och Niklas Hultberg som hängde löst –och den som fick lämna programmet blev Niklas Hultberg.

Det var väntat. Men det har varit jätteroligt att vara med, sade den utbildade stridspiloten efter att ha röstats ut.

Kvällens tema för programmet denna minst sagt annorlunda halloweenhelg var ”folkets val” – vilket innebar att det var tittarna som hade valt låtarna till deltagarna.

Och det var också en stor blandning av de genrer som framfördes i studion – som i enlighet med rådande coronarestriktioner saknade publik. Allt ifrån Simon Karlssons tolkning av ”Hold back the river” av James Bay till Caspar Camitz, som framförde Jeff Buckleys version av "Hallelujah".

Positiv jury

Juryn var också övervägande positiv till alla insatser under fredagskvällen, och en deltagare som fick extra mycket beröm var Ella Hedström. Hon skrev för en vecka sedan "Idol"-historia när hon som första deltagare räddades av en så kallad livboj.

Och att Ella Hedström motsvarade de höga förväntningarna var uppenbart efter hennes tolkning av Molly Sandéns "Rosa himmel" – där en enig jury lyriskt talade om att hon lyfte låten till en helt ny nivå.

Jag har puls så jag nästan inte kan andas, sade den påtagligt rörda jurymedlemmen Alexander Kronlund efter framförandet.

Även Anders Bagge var tagen av Ella Hedströms insats.

Livbojen är den bästa presenten jag gett till någon, och du är så värd den, sade han.

Känslorna svallade också när Caspar Camitz framförde Jeff Buckleys version av "Hallelujah". Camitz, som började gråta efter framförandet och deklarerade att "musik är livet", hyllades av Kishti Tomita.

Det här var var bergspredikan – bara empati och kärlek, sade hon efter framförandet.

Annons

Annons

Madness-vibbar

Bland övriga deltagare märktes Herman Silows tolkning av Maroon 5:s ”This love”, som gav Anders Bagge Madness-vibbar, Nadja Holm som tolkade ”Listen” av Beyoncé, Paulina Pancenkov som gjorde Demi Lovatos ”Stone cold” och Nova Luther, som hyllades för ”Flashlight” av Jessie J.

Veckans pausartist var Petra Marklund, som framförde låten "Panna mot panna".

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons