A-
A+

Nioåring död efter festivaltragedin

Publiken under Travis Scott uppträdande på Astroworld i Houston den 5 november.
Publiken under Travis Scott uppträdande på Astroworld i Houston den 5 november.
MusikTT-AFP-AP

En nioårig pojke som har varit försatt i medicinsk koma efter tragedin på festivalen Astroworld i Houston för tio dagar sedan har avlidit.

Annons

Annons

Pojken ådrog sig allvarliga lever, njur- och hjärnskador och avled i söndags, meddelar familjens talesperson. Nioåringen är det tionde och yngsta dödsoffret.

Hans pappa har tidigare berättat hur han hade sonen på sina axlar under konserten då folkmassan började trycka på. Pappan förlorade medvetandet och när han kvicknade till igen var sonen borta. Efter att ha letat desperat återfann familjen honom till slut mycket svårt skadad på sjukhuset.

Familjen har sedan tidigare krävt minst en miljon dollar i skadestånd av rapparen Travis Scott och arrangören Live Nation. Totalt har hittills minst ett 60-tal stämningar lämnats in där arrangörerna anklagas för otillräckliga säkerhetsåtgärder trots att man visste att konserten riskerade att bli stökig.

Omkring 50 000 människor befann sig i folkmassan under festivalen och kaos utbröt efter det att Scott hade gått på scen vid klockan 21 på kvällen den 5 november. Runt 300 människor fick vård på festivalområdet och 13 har vårdats på sjukhus. De övriga nio omkomna var mellan 14 och 27 år gamla.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.