A-
A+

Njuter av pressen: "Matcher man älskar"

Marcus Sörensen (i mitten) med sina nya kedjekompisar Mario Kempe (till höger) och Adrian Kempe.
Marcus Sörensen (i mitten) med sina nya kedjekompisar Mario Kempe (till höger) och Adrian Kempe.
IshockeyRiga, TT:s utsände

Måstematch två av tre och kniven mot strupen för Tre Kronor i ishockey-VM.

Då njuter NHL-forwarden Marcus Sörensen.

Det känns roligt. Det är matcher som vi måste måste vinna och som man älskar att spela, säger han inför mötet med Slovakien i kväll.

Annons

Annons

Annons

Annons

Efter förlusten mot Tjeckien i torsdags där Tre Kronor tappade 2–0-ledning till 2–4-förlust i sista perioden har det varit kniven mot strupen för svensk del.

Då återstod tre matcher och samtliga måste vinnas för att ens chansen till slutspel ska finnas kvar.

Första hindret, Storbritannien (4–1), klarades av i fredags.

I kväll väntar Slovakien (19.15 svensk tid).

Sedan avslutningen mot Ryssland i morgon kväll.

Tar Sverige full pott får laget dessutom vänta under den sista gruppspelsdagen på tisdag – då laget är spelledigt – för att se om det blir slutspel eller ett fiaskouttåg.

Det är klart man känner pressen, vi vet ju att vi måste vinna. Men jag tror att pressen kommer mer inifrån än utifrån, i alla fall för egen del. Alla vill spela bra, så det är bara att behålla lugnet så länge som möjligt och när pucken väl släpps så har vi nog väldigt mycket energi, säger han om kvällens uppgift.

Lyckat kedjebyte

Marcus Sörensen upplevde islossning i senaste matchen i ny omgivning. San Jose-forwarden var poänglös så långt i VM, men parades ihop i en ny kedja med bröderna Kempe, Adrian och Mario. Det slutade med att Sörensen gjorde tre poäng, ett mål och två assist.

Trion var ihopsatt på dagens matchvärmning, strax före lunch i Olympic Sports Centre i Riga, och ser ut att få chansen i kväll igen.

Det kändes väldigt bra, vi skapade väldigt mycket och fick göra två mål. Vi utmanade försvaret hela tiden och alla kan slå sina gubbar. Det var en bra första match så det är någonting att bygga på, säger Sörensen som gjorde sitt mål i numerärt överläge och spelade fram Mario Kempe till två mål.

TT: Hur skönt var det för dig att det lossnade poängmässigt?

Det är alltid skönt att göra mål, men det viktigaste var att vi vann. Men allt blir lite enklare när man får ett läge igen och man har lite bättre självförtroende, säger han.

Annons

Annons

"Positiv känsla"

Förbundskaptenen Johan Garpenlöv säger att han upplevde en bra stämning i laget under matchvärmningen.

Det är en positiv känsla i gruppen, alla förstår vad matchen innebär och vi tycker att vi är på rätt väg som grupp och spelar bättre och bättre som lag. Starten blir viktig och att vi kommer i gång. Då har vi en bra chans att vinna, säger han.

Slovakien har blandat och gett i VM, slagit det ryska laget med 3–1, men också förlorat mot Schweiz med 1–8. Leksandsduon Peter Cehlarik och Marek Hrivik – båda flyttar till KHL inför nästa säsong – har varit bärande offensivt. Cehlarik leder poängligan i VM med åtta poäng, tre mål och fem assist.

Det är ett lag som har vunnit fyra matcher så de har gott självförtroende, de har en ledande kedja som producerar och spelar bra hockey. Vi måste ha en bevakning på den och vara noga när de är inne på isen, säger Garpenlöv.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!