A-
A+

Noa kopplas in för att hitta försvunnen kvinna

Trots omfattande sökinsatser i Oxie utanför Malmö har en kvinna i 30-årsåldern ännu inte hittats. En 49-årig man sitter häktad misstänkt för människorov. Arkivbild.
Trots omfattande sökinsatser i Oxie utanför Malmö har en kvinna i 30-årsåldern ännu inte hittats. En 49-årig man sitter häktad misstänkt för människorov. Arkivbild.
BrottTT

Malmöpolisen tar hjälp av gärningsmannaprofilgruppen i utredningen kring den kvinna i 30-årsåldern som har varit försvunnen i över två veckor.

En 49-årig man, som har haft en relation med kvinnan, sitter fortsatt häktad misstänkt för människorov.

Annons

Annons

Hon är fortfarande inte anträffad. Vår prioritet nummer ett är att hitta den här kvinnan och vi ser det som något positivt att nya, färska och extremt kompetenta och specialiserade ögon tittar på den utredning vi har. För att se om det kan leda oss framåt på något sätt, säger Nils Norling, presstalesperson på polisen, till TT.

Att Malmöpolisen nu tar hjälp av gärningsmannaprofilgruppen vid Noa (nationella operativa avdelningen) – vilket Sydsvenskan var först att rapportera om – betyder inte nödvändigtvis att man söker efter ytterligare en gärningsman.

Det är inte så att vi har efterfrågat någon fullständig gärningsmannaprofil, utan vi har konsulterat ett antal olika expertfunktioner som de har. Det är inte ovanligt på något sätt, det sker hela tiden, säger Nils Norling.

TT: Misstänker ni att hon fortfarande är i Sverige?

Vi har ingenting som talar för att hon skulle vara utanför landets gränser, säger Norling.

Den häktade mannen, som nekar till brott, greps natten till den 25 september.

Polisen har genomfört omfattande sökinsatser efter kvinnan och bland annat dykt i en damm vid en golfbana i Oxieområdet.

Vi har säkrat vissa fynd, men vad eller var vi säkrat fynd kan jag inte uppge, säger Nils Norling.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.