A-
A+

Nödläge i stormdrabbat Kalifornien

Bland annat intensivt snöfall väntas drabba Kalifornien på torsdagen. Bild från i onsdags.
Bland annat intensivt snöfall väntas drabba Kalifornien på torsdagen. Bild från i onsdags.
USATT-AFP

Kaliforniens guvernör har utlyst nödläge på grund av flera vinterstormar som drar över delstaten. Skyfall, intensivt snöfall och jordskred väntas drabba Kalifornien på torsdagen.

Annons

Annons

Ännu mer regn väntar komma till delstaten som redan drabbats av oväder. USA:s vädermyndighet NWS varnar för störtfloder vid kusten och jordskred i terräng som tidigare drabbats av skogsbränder.

Nödläget som guvernören Gavin Newsom utlyst gäller för hela delstaten. Newsom har också auktoriserat nationalgardet att stödja katastrofinsatserna. Lokala myndigheter har utfärdat varningar för att ovädret kan vara livsfarligt och utgöra hot mot egendom, längst ett omfattande område av Kalifornien, främst runt San Francisco och Sacramento.

Vädermyndigheten uppmanar människor att avstå från att resa, om man inte behöver göra det. Ett tiotal flyg har ställts in och runt 190 000 kunder runt om i delstaten var tidigt på torsdagen utan ström, enligt sajten poweroutage.

Tusentals sandsäckar har placerats ut av invånare som är oroade för översvämningar.

Vi är mycket oroade över det, säger Deepak Srivastava som bor i San Francisco till CBS.
Jag har just ägnat hela dagen åt att ställa ut sandsäckar framför garaget vid varje ingång och vi håller tummarna för att vi inte kommer få fler skador.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.