A-
A+

Nomineringar tickar in för Magdalena Andersson

Finansminister Magdalena Andersson säger inte så mycket om det ökande stödet för henne till partiledarposten i Socialdemokraterna när Stefan Löfven avgår i november.
Finansminister Magdalena Andersson säger inte så mycket om det ökande stödet för henne till partiledarposten i Socialdemokraterna när Stefan Löfven avgår i november.
PolitikTT

Finansminister Magdalena Andersson kan räkna in tre nomineringar till för partiledarposten i Socialdemokraterna efter Stefan Löfven.

Senast i raden att bestämma sig är distrikten i Västmanland, Uppsala och Örebro.

Annons

Annons

I Västmanland var det ingen tvekan om valet, enligt Pia Nilsson, ordförande för distriktet. Andersson är "helt rätt" för ett ett valår och tiden framöver.

"Hon är grymt kompetent, en tydlig kommunikatör och besitter starka ledaregenskaper. Dessutom är hon ideologiskt förankrad och har - och det är kanske viktigast av allt - ett massivt stöd bland partidistriktets medlemmar," säger Nilsson (S), i ett pressmeddelande.

Ordföranden i Örebro, statsrådet Matilda Ernkrans, säger till SR Ekot att Andersson har ett "urstarkt" stöd i distriktet.

Även Uppsala har nominerat finansministern.

"Vi är stolta över att kunna nominera en person med stort socialdemokratiskt hjärta som började sitt engagemang här i vårt partidistrikt. Magdalena Andersson har kompetensen, erfarenheten och drivet att ta vårt parti och Sverige framåt" skriver distriktets ordförande, socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi, på Facebook.

Över tio distrikt, mer än en tredjedel, har hittills nominerat Andersson till valet som partiledare på S-kongressen i början av november. Än så länge har hon ingen motkandidat.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!