A-
A+

Nordqvist: "Har kämpat så hårt"

Anna Nordqvist tog hem årets British Open.
Anna Nordqvist tog hem årets British Open.
GolfTT

Anna Nordqvist vann British Open efter ett dramatiskt finalspel mot Nanna Koerstz Madsen på Carnoustie i Skottland.

Det sista hålet fällde avgörandet – där svenskan drog det längsta strået.

Jag kunde bara drömma om att vinna British Open, säger hon.

Annons

Annons

Madelene Sagström inför en putt på det fjärde hålet.
Madelene Sagström inför en putt på det fjärde hålet.

På det nionde hålet gick Anna Nordqvist upp i ensam ledning efter två raka långa birdieputtar. Men med sex hål kvar tappade hon ledningen till danska Nanna Koerstz Madsen som Nordqvist gick ledarboll med.

Med två hål kvar gjorde dock danskan en miss som åter bjöd in Nordqvist i matchen.

Nordqvist och Koerstz Madsen stod kvar på tolv under par inför det sista hålet och gjorde upp om det hela.

Väl där hamnade danskan i bunkern strax utanför green medan Nordqvist landade på den.

Koerstz Madsens bunkerslag blev en miss och Nordqvist fick dubbla puttchanser för segern. Och den chansen tog hon efter att ha placerat sig precis bredvid hålet på första putten och sänkt den andra.

Tredje majorsegern

Anna Nordqvist vinner på 12 under par. Danskan slutade på tio under par.

Jag har väntat på den här ett tag. Jag har inte vunnit på några år. Det har varit många dalar och tuffa tider. Jag tror att det gör att det känns ännu bättre, säger hon i segerintervjun.

Det var Nordqvists tredje majorseger.

Jag tror det här är den som är mest speciell. Det har tagit mig några år och jag har kämpat så hårt och ifrågasatt om jag gjorde rätt saker. Min caddie, Paul, har också jobbat hårt och jag vill verkligen göra det för honom också, säger hon senare i den mixade zonen och fortsätter:
Min man har också varit ett stort stöd och alla mina vänner och min familj med. Och att ha publiken tillbaka och få känna det där adrenalinet pumpa igen gör att jag känner att den här segern är mest speciell.

Hon valde även att hylla danska Koerstz Madsen.

Hon är en fantastisk spelare. Hon kommer spela bra i framtiden. Det är tufft att se det avslutet, men hon spelade verkligen bra i dag, säger Nordqvist.

Segern var värd 850 000 dollar, motsvarande 7,5 miljoner kronor. Nordqvist belönas också med en plats i Europas Solheim Cup-lag till den prestigefyllda lagmatchen mot USA i september.

Annons

Annons

Sagström delad tvåa

Madelene Sagström var länge med i kampen om segern, men hamnade i bunkern på det sista hålet och tappade ner till elva under par. Hon slutade på en delad andraplats. Även Sagström kan komma till spel i Solheim Cup, men hon får invänta besked från Europas kapten Catriona Matthew.

Det är en bitterljuv känsla. Att sluta delad tvåa på en major, hade du sagt det till mig innan veckan så hade jag skrattat åt dig, säger hon.
Nu är jag jätteglad.

Sagström fick sig ett gott skratt direkt från start efter att hon slagit ut på det första hålet. Hennes första boll landade nämligen precis bredvid en mås som sedan stal bollen. Med hjälp av en domare fick hon återplacera bollen där fågeln stal den och kunde spela vidare.

Jag undrade varför alla var på fairwayen och varför är mitt slag så kort? Och då sade de: fiskmåsar. Det var en första gång för mig, säger Sagström.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!