-
+

Norén föll från toppen i San Diego

Alex Noren under fredagens andra runda av Farmers Insurance Open på Torrey Pines i San Diego, Kalifornien.
Alex Noren under fredagens andra runda av Farmers Insurance Open på Torrey Pines i San Diego, Kalifornien.
GolfTT

En delad förstaplats förvandlades till en elfteplats för Alex Norén på den andra rundan i PGA-tävlingen i San Diego, Kalifornien.

Annons

Annons

Norén hade från gårdagen med sig åtta under par – men det blev ingen upprepning av det fina spelet. Fem bogeys och bara tre birdies resulterade i två över par och ett fall på tio placeringar.

Redan på det första hålet hamnade Norén i bunkern och fick en bogey, som följdes av ännu en bogey på det andra hålet. Därefter kom Norén igen med tre birdies på hål tre, fyra och sex, men när den andra halvan av rundan inleddes med ytterligare tre bogeys grusades Noréns chanser på en topplacering för dagen.

Han ligger inför tävlingens två sista rundor på sammanlagt sex under par, tre slag bakom dagens raket – norrmannen Viktor Hovland, som klättrade 47 placeringar och tog sig upp i ensam ledning, efter en runda på 65 slag, sju under par.

Totalt ligger Hovland på nio under par och jagas av åtta spelare, som alla ligger ett slag bakom, bland annat spanjoren Jon Rahm, som klättrade 30 placeringar under rundan.

Bättre gick det även för tävlingens andre svensk, Henrik Norlander, som efter en misslyckad inledning på tävlingen klättrade hela 67 placeringar, till en delad 40:e plats, tack vare en runda på 69 slag, tre under par. Därmed klarade han nätt och jämnt kvalgränsen och får spela vidare i helgen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss