A-
A+

Norén och Norlander klättrar i New Orleans

Henrik Norlander och partnern Alex Norén ligger på delad niondeplats i lagtävlingen i New Orleans i amerikanska Louisiana. Arkivbild.
Henrik Norlander och partnern Alex Norén ligger på delad niondeplats i lagtävlingen i New Orleans i amerikanska Louisiana. Arkivbild.
GolfTT

Alex Norén och Henrik Norlander ligger nia i lagtävlingen i New Orleans inför den sista rundan. Henrik Stenson och Justin Rose hade tredjeplatsen – men föll 16 placeringar.

Annons

Annons

Annons

Annons

Henrik Stenson och parhästen Justin Rose hade en tredjeplats att försvara efter två fina rundor i lagtävlingen Zurich Classic i amerikanska New Orleans. Det blev dock ingen upprepning av det fina spelet och paret föll i resultatlistan under lördagens tredje runda.

Svensken och engelsmannen fick endast med sig varsin birdie och behövde 70 slag för att ta sig runt – sämst av samtliga 30 tävlande par på den tredje rundan – och föll 16 placeringar till en delad 19:e plats.

Bättre gick det för Alex Norén och Henrik Norlander. Efter ett par trögare dagar klättrade svenskarna sju placeringar och ligger nu nia inför den sista tävlingsdagen, fyra slag upp till de ledande sydafrikanerna Louis Oosthuizen och Charl Schwartzel.

Den tredje rundan i lagtävlingen spelades som så kallad fyrboll, då båda spelarna i de tävlande paren spelar varsin boll på samtliga hål, men det är bara det bästa resultatet som räknas.

Norén och Norlander spelade jämnt, där Norlander inledde med tre birdies på den första halvan av rundan och Norén avslutade med fem birdies på de nio sista hålen. Det blev totalt 64 slag, åtta under par.

De två ledande paren efter den andra rundan, amerikanerna Cameron Champ och Tony Finau, samt norrmännen Viktor Hovland och Kris Ventura, tappade ett respektive två slag och föll tillbaka till andra samt fjärde plats.

Söndagens sista runda spelas som så kallad foursome, då spelarna i respektive par spelar på samma boll och slår vartannat slag.

.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova på vårt medlemskap för endast 19 kr