Norge ger besked om Tour de Ski i kväll

Kommer Norge, med Therese Johaug i spetsen, till start i Tour de Ski?
Kommer Norge, med Therese Johaug i spetsen, till start i Tour de Ski?
SkidorTT

Tour de Ski ska avgöras som planerat – trots påtryckningar från de stora skidnationerna om att minska antalet arrangörsstäder och därmed också resandet under coronapandemin.

Frågan är vilka länder som kommer till start.

Annons

Annons

Annons

Annons

Kommer Sverige, Norge och Finland – som valt att avstå världscuptävlingarna i Davos och Dresden kommande helger – att finnas med i startlistorna till Tour de Ski?

Norge ska lämna besked i kväll, efter att Fis världscupskommitté haft ett möte, skriver NTB. Men Fis har både under måndagen och i dag gått ut med att programmet står fast och därmed är de nordiska ländernas deltagande ovisst.

"Sammantaget har organisationskommittéerna gjort ett extraordinärt arbete för att uppfylla särskilda behov och en säker arbetsmiljö för världscupfamiljen", säger Fis tävlingschef Pierre Mignerey i ett pressmeddelande.

Det innebär en start i Val Müstair, Schweiz, på nyårsdagen. Därefter rullar cirkusen vidare i Italien – först i Toblach och sedan i Val di Fiemme. Där avslutas Tour de Ski med den traditionsenliga klättringen uppför Alpe Cermis den 10 januari.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons