Norge: Hund hittad välbehållen i rasmassorna

Räddningsarbetare fortsätter att leta efter överlevande i jordskredet i Norge.
Räddningsarbetare fortsätter att leta efter överlevande i jordskredet i Norge.
NorgeTT-NTB

Samtliga sju omkomna i jordskredet i Ask i norska Gjerdrum i förra veckan har nu identifierats. Fortfarande saknas tre personer. En hund hittades på måndagen i ett hålrum i resterna av ett nedrasat hus, vilket väcker hopp om att finna överlevande.

Annons

Annons

Annons

Annons

Ytterligare en person, en kvinna född 1951, har nu identifierats som en av de omkomna i jordskredet i Gjerdrum. Därmed har samtliga sju omkomna som hittats identifierats.

På måndagen kunde räddningsarbetarna gräva fram en hund i ett hålrum i ruinerna av ett hus.

Det är glädjande. Den är hittad välbehållen bland husresterna i det område vi i stort sett jobbat med i dag, säger insatsledaren Ivar Myrbø på en presskonferens.

Räddningsarbetarna satsar nu allt på att hitta de tre sista saknade efter skredet.

Det har gått under sex dygn och det är fortfarande tidigt om vi pratar om nedrasade byggnader, säger Halvard Stave som är medicinskt ansvarig för räddningsaktionen.

Under måndagskvällen fortsatte räddningsarbetarna gräva vid de nedrasade husen. De koncentrerar sig bland annat på ett bostadshus för sex personer som skulle kunna innehålla luftfickor.

Under måndagen kom också uppgifter från det norska seismologiska institutet Norsar som slår fast att det inte var jordskalv som utlöste skredet i Gjedrum.

Rättad: I en tidigare version var den bekräftade siffran över omkomna felaktig

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons