Norge kan skicka b-laget – Ulvestad kontaktad

Norges Fredrik Ulvestad. Arkivbild.
Norges Fredrik Ulvestad. Arkivbild.
FotbollTT-NTB

Det råder fullständigt coronakaos i Norge.

Efter att landskampen mot Rumänien ställdes in kan Lagerbäck nu tvingas kalla in b-laget till matchen mot Österrike på onsdag.

Det innebär att Djurgårdens Fredrik Ulvestad kan få chansen.

Annons

www.krisinformation.se

Annons

www.krisinformation.se
Elfsborgs målvakt Mathias Lønne Dyngeland. Arkivbild
Elfsborgs målvakt Mathias Lønne Dyngeland. Arkivbild

Lars Lagerbäcks Norge har hamnat mitt i ett coronakaos. Efter att Omar Elabdellaoui testades positivt för covid-19 innan helgen blev hela laget satt i karantän och Norges hälsomyndighet stoppade landslaget från att resa till Rumänien. Konsekvensen blev att Nations League-matchen, som skulle ha spelats i dag söndag, ställdes in.

Nu är även onsdagens match borta mot Österrike i farozonen då spelarna är fast i karantänen. Räddningen kan bli att Lagerbäck kallar in ett helt nytt lag med spelare som redan haft covid-19 och då slipper undan karantänsregler. Dessutom måste de spela klubblagsfotboll utanför landets gränser. Två spelare som blivit kontaktade är Elfsborgsmålvakten Mathias Dyngeland och Djurgårdens Fredrik Ulvestad.

Vi har ännu inte beslutat om vi reser, så allt vi gör nu är att undersöka saken. Beslutet kommer tas tidigast måndag men en del av arbetet är att sondera terrängen, säger Lisa Klaveness, på norska fotbollsförbundet, till VG.

Norska fotbollsförbundet (NFF) menar att de, av regeringen, förbjöds att resa.

Mitt svar till NFF är att landskamperna mot Rumänien och Österrike skulle ha varit olagliga här i Norge och att den reseplan de lagt fram till oss rör sig i en juridisk gråzon, sade norska hälsoministern Bent Høie på lördagen.

Høie har anklagats för maktmissbruk efter uttalandet men påstår att han aldrig hindrade laget från att resa.

Lagerbäcks lag spelar i andradivisionen där man ligger tvåa på samma poäng som ettan Österrike. Norge kan inte åka ur divisionen oavsett om det inte blir något mer Nations League-spel.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons