-
+

Norlander förbi Norén – upp på OS-plats

Henrik Norlander är för första gången topp 100 på världsrankningen. Arkivbild.
Henrik Norlander är för första gången topp 100 på världsrankningen. Arkivbild.
GolfTT

Henrik Norlander är för första gången näst bäste svensk på golfherrarnas världsrankning. Det ger honom i nuläget en plats i OS i Tokyo.

Annons

Annons

Norlanders fina placeringsrad (12–2–22) de tre senaste veckorna på PGA-touren har inneburit ett rejält skutt på världsrankningen. Där är Norlander nu 97:a – hans bästa placering i karriären – efter att bland annat ha klättrat förbi 101:an Alex Norén.

En snabb utveckling från mars i fjol, då 33-årige Norlander bara var 226:a och sjunde bäste svensk när man valde att frysa rankningen under coronauppehållet.

Högst rankad av svenskarna är alltjämnt Henrik Stenson, men han rör sig i en helt annan riktning än Norlander. Stenson inledde året som 65:a och har rasat till 80:e plats efter några svaga veckor i Mellanöstern. Det är den 44-årige stjärnans sämsta rankning sedan hösten 2012.

Och medan Stenson har några tävlingsfria veckor framför sig, och lär fortsätta tappa mark, peggar både Henrik Norlander och Alex Norén upp i veckans PGA-tourtävling på Pebble Beach.

De två bästa svenskarna på rankningen den 21 juni får spela OS i sommar.

Det är klart jag vill spela OS. Men det är en bit kvar. Om jag fortsätter som jag börjat säsongen borde det inte vara något problem, sade Norlander nyligen i en intervju med Dagens Nyheter.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss