-
+

Norlander klättrar mot topp tio i San Diego

Henrik Norlander klättrar i resultatlistan i PGA-tourtävlingen i San Diego, Kalifornien. Arkivbild.
Henrik Norlander klättrar i resultatlistan i PGA-tourtävlingen i San Diego, Kalifornien. Arkivbild.
GolfTT

Henrik Norlander klättrar 28 placeringar och är fyra slag bakom täten i PGA-tourtävling i San Diego, inför söndagens fjärde och avslutande runda.

Annons

Annons

Fem birdies och en bogey i tävlingens tredje runda betydde 68 slag, fyra slag under par – och Henrik Norlander steg som en raket i resultatlistan i PGA-tävlingen Farmers Insurance Open i San Diego, Kalifornien.

Han har nu tagit sig upp till en delad tolfteplats, efter mardrömsstarten i torsdags då han gick den första rundan på 73 slag och låg i botten av resultatlistan. Han följde sedan upp med en runda på 69 slag i fredags – och klättrade 40 placeringar och klarade med nöd och näppe kvalgränsen för vidare spel.

I motsatt riktning går tävlingens andre svensk, Alex Norén, som ledde efter den första dagen tack vare en kanonrunda på 64 slag, åtta under par – men som sedan dess har fallit som en sten i resultatlistan. Den tredje rundan gick han på 75 slag, tre över par, vilket placerar honom på en delad 27:e plats.

I delad ledning ligger italienaren Carlos Ortiz och amerikanen Patrick Reed, på totalt tio under par. Norrmannen Viktor Hovland, som gick upp i ensam ledning på den andra rundan, föll tillbaka och ligger nu två slag efter ledarduon och är delad trea.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss