A-
A+

Norrköping får vänta på seger – sänkt av Thern

Simon Thern.
Simon Thern.
FotbollTT

Släkten är oftast värst. Göteborg åker hem från Norrköping med tre poäng i bagaget efter en 2–0-seger.

En av målskyttarna var tidigare Norrköpingsspelaren Simon Thern.

Annons

Annons

Två lag som längtat efter att vända en negativ trend ställdes mot varandra på Platinum Cars arena i Norrköping.

"Peking" hade inför omgången sex allsvenska matcher utan vinst. Norrköping hoppades nog på att nygamla förvärvet Arnor Sigurdsson skulle vända den trenden med återkomsten från CSKA Moskva. Trots att islänningen vann priset som matchens spelare blev det Göteborg som tar med sig tre poäng.

"Moral i laget"

En tuff bortamatch men vi har moral i laget och den lyser igenom. Då tar man tre poäng på bortaplan, säger Göteborgs Gustav Svensson till Discovery+.

Det blev Göteborg som tog ledningen i matchen när 19-årige stjärnskottet Hussein Carneil hittade en genomskärare till Marcus Berg precis innan halvtidsvilan. Den före detta landslagsmannen var tämligen omringad av Norrköpingsförsvarare men hittade ett inspel mellan ett par ben. Och helt ren, med inte en markering i sikte, pricksköt Simon Thern in 1–0 vid den bortre stolpen.

Med tjugo minuter kvar hittade Sigurdsson fristående Levi vid straffpunkten. Men Warner Hahn hade bestämt sig att han inte skulle hämta någon boll från sina nätmaskor.

Norrköping hade merparten av bollen men istället för ett kvitteringsmål kom kallduschen när Linus Wahlqvist och målvakten Oscar Jansson inte kunde bestämma sig vem som skulle agera – Kevin Yakob tog tillvara på den tavlan och rullade in 2–0 till gästerna.

Annons

Annons

"Bittert"

Att sparka tränaren Rikard Norling har hittills inte visat sig vara produktivt för "Peking" som förlorat båda sina senaste matcher med 0–2.

IFK Göteborg är sjua i tabellen medan Norrköping – som siktade högt inför säsongen – bara har Varberg och Värnamo mellan sig och kvalplatsen som hålls av Helsingborg.

Det är bittert, frustrerande. Jag tycker vi gör en bra match, försöker och skapar. Det är ganska tungt just nu, säger Norrköpings anfallare Christoffer Nyman till Discovery+.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.