A-
A+

Norrköping nollade Värnamo: "Starkt av oss"

Christoffer Nyman firar efter 2–0-målet.
Christoffer Nyman firar efter 2–0-målet.
FotbollTT

Norrköping knep säsongens första hemmaseger i mötet med Värnamo.

Östgötarna vann matchen med 2–0.

En match i taget, klassiskt uttryck. Det gäller att vi fokuserar på rätt saker, säger Christoffer Nyman i Discovery+.

Annons

Annons

Norrköping tog emot allsvenskans nykomling Värnamo i den sjätte omgången och det var hemmalaget som gick segrande ur mötet.

Den första halvleken var jämn lagen emellan och till pausvilan var ställningen 0–0 men sen drog Norrköping iväg.

Tio minuter in i den andra halvleken fick Norrköping en frispark strax utanför målområdet och ett skott i vänstra krysset från Jonathan Levi räckte för att spräcka målnollan.

Första målet för säsongen

I den 73:e minuten var det dags för Norrköping igen. Christoffer Nyman kunde nicka in bollen bakom Värnamos Pilip Vaitsiakhovich efter en assist från Daniel Eid. Nyman fick vänta fem matcher innan han kunde sätta säsongens första.

Skönt att få in 2–0. Stabilt och bra tycker jag. Första halvlek lite slarvig, sen när Levi gör frisparksmålet lättar det lite för oss, säger Christoffer Nyman i Discovery+.

De tre senaste matcherna har Norrköping tagit sju poäng, spelade lika mot Häcken (1–1), vunnit över Kalmar FF (2–1) och nu seger mot IFK Värnamo (2–0).

Annons

Annons

"Inte flyger iväg"

Det är starkt av oss. Nu har vi spelat två matcher och tagit sex poäng. Kanske inte sett ut som vi egentligen vill att det ska se ut. Det gäller nu att vi går vidare efter det här. Vi har match snart igen, nästa helg. En match i taget, klassiskt uttryck. Det gäller att vi fokuserar på rätt saker, säger Nyman i Discovery+.

För Norrköping väntar två ytterligare nykomlingar härnäst i form av Helsingborg den 9 maj och Sundsvall den 15 maj.

Spelar väl egentligen ingen roll vilka vi möter utan det gäller att vi fokuserar på vårt och vad vi ska göra där ute. Det gäller att vi trummar på, men som jag sa, vi får ta en match i taget. Nu när vi vunnit gäller det att vi inte flyger iväg för det. Nu måste vi fortsätta jobba, säger Nyman.

I tabellen ligger Norrköping just nu på en tiondeplats med 7 poäng medan IFK Värnamo ligger på en 13:e plats med 5 poäng. För Värnamo väntar Häcken härnäst den 9 maj.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.