Norsk landslagsilska över myndighetens beslut

Förbundskaptenen Lars Lagerbäck måste säga adjö till sina landslagsspelare, men kan få sätta ihop ett nytt landslag till på onsdag.
Förbundskaptenen Lars Lagerbäck måste säga adjö till sina landslagsspelare, men kan få sätta ihop ett nytt landslag till på onsdag.
FotbollTT-NTB

De norska landslagsspelarna i fotboll reagerar skarpt på att de nu tillåts att resa hem från Norge, där de befinner sig i coronakarantän, när de igår stoppades från att åka till Nations League-matchen mot Rumänien.

Annons

www.krisinformation.se

Annons

www.krisinformation.se
De norska myndigheterna godtar att vi åker hem med reguljärflyg samtidigt som de stoppade oss att åka med ett chartrat plan där vi skulle sitta avskilda från varandra, till Bukarest, säger Stefan Johansen, Martin Ødegaard och Joshua King som alla ingår i lagets kaptensgrupp.

Det är 19 utlandsproffs som ska resa till sina klubblag i tio länder utanför Norge.

En timme före flygets avgång mot Bukarest, där Norge skulle ha mött Rumänien i Nations League-match i dag, stoppade Norges hälsomyndighet landslaget. Skälet var att landslaget fått en spelare i truppen coronasmittad, Omar Elabdellaoui.

Myndigheterna gör nu undantag från karantänsbestämmelserna och tillåter friska spelare att åka hem.

Det är oklart vad som händer med Norges sista Nations League-match mot Österrike på onsdag. Fotbollsförbundet funderar på att den svenske förbundskaptenen Lars Lagerbäck ska få sätta ihop ett nytt landslag, ett nödlandslag, till den matchen. Norge spelar i andradivisionen där man ligger tvåa på samma poäng som ettan Österrike. Norge kan inte åka ur divisionen oavsett om det inte blir något mer Nations League-spel.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons