Norsk trippel – Ponsiluoma bäste svensk

Martin Ponsiluoma blev bäste svensk i Oberhof. Arkivbild.
Martin Ponsiluoma blev bäste svensk i Oberhof. Arkivbild.
SkidskytteTT

Norges skidskytteherrar dominerade i sprinten i tyska Oberhof när Johannes Thingnes Bø vann före två landsmän. Där bakom blev Martin Ponsiluoma bäste svensk på sjätte plats efter imponerande åkning.

Det var över förväntan, säger Ponsiluoma.

Annons

Annons

Annons

Annons

De svenska skidskytteherrarna fortsatte att visa fin åkform när världscupen startade om. Bäst gick det för Martin Ponsiluoma, som hade tredje snabbaste åktid på den tuffa banan.

Banan är väldigt tung och det var mycket lös snö. Det gick inte lätt men jag kom in i det bättre och bättre, säger Ponsiluoma till TT.

Han sköt också fullt i liggande, men med två bom i stående försvann chansen att nå hela vägen till pallen. Det räckte dock långt ändå och svensken slutade sexa, 52 sekunder bakom segraren Johannes Thingnes Bø.

Det blev inte någon bra serie (sista skjutningen), jag började tveka lite grann och gjorde inte som jag brukar göra och bara skjuta på. Jag var nog inte riktigt med i matchen där, men det är sånt som händer, säger Ponsiluoma.

TT: Vad betyder det för självförtroendet att det räcker till en sjätteplats trots två bom?

Det betyder mycket. Skönt att göra bra åkning direkt efter juluppehållet, man var ju lite osäker innan hur kroppen skulle svara, man har ju tränat ganska mycket. Så det var över förväntan.

Orkar hålla ihop det

Ponsiluoma har tagit ett rejält kliv den här säsongen och varit på pallen vid två tillfällen. Framför allt är det åkningen som har lyft.

Man hänger med folk lite lättare och kan åka fortare hela loppet utan att tappa. Förut kanske jag har åkt fort ett och ett halvt varv, men nu orkar jag hålla ihop det hela vägen.

Norrmannen Johannes Thingnes Bø, som leder den totala världscupen, bommade ett skott men höll trots det undan för storebror Tarjei Bø och landsmannen Sturla Holm Lægreid som båda sköt fullt.

Annons

Annons

Samuelsson 18:e

Sebastian Samuelsson, som inför juluppehållet tog en seger och en andraplats, bommade ett skott vardera i liggande och stående och blev 18:e, 1.20 efter Bø i mål.

Jesper Nelin blev 28:a med två bom och Peppe Femling 36:a, också med två bom.

Världscupen fortsätter med jaktstart på lördagen.

Det blir roligt. Det blir den långa backen fem gånger... Det är bara att försöka åka bra och hålla ihop det på vallen, säger Ponsiluoma.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons