A-
A+

Norska stavhoppet om "Mondo": "Kan hoppa 6,30"

Enligt Pål Haugen Lillefosse är Armand Duplantis i en klass för sig. Men bakom honom är det vidöppet.
Enligt Pål Haugen Lillefosse är Armand Duplantis i en klass för sig. Men bakom honom är det vidöppet.
FriidrottTT-NTB

Den norska stavhopparen Pål Haugen Lillefosse har rest till VM i Eugene med medaljdrömmar. Men han tror inte att han rår på Armand Duplantis.

Det är jämnt bakom Duplantis, säger han.

Annons

Annons

Pål Haugen Lillefosse har varit den bästa av de norska stavhopparna i år. Han hoppade 5,86 och satte nytt norskt rekord i slutet av juni. Därtill deltar bröderna Simen och Sondre Guttormsen också i VM.

Vi har en nivå som gör att det är möjligt med medalj. Det är jämnt bakom Duplantis. Det är bara en centimeter som skiljer de fem, sex, som är bakom Duplantis. Om en av oss har dagen kan vi absolut vara med där uppe och fightas, säger Haugen Lillefosse.

Armand Duplantis, 22, är en av friidrottens största och starkast lysande stjärnor. Därtill är den svenska stavhopparen en av VM:s stora guldfavoriter.

Vad är det då som gör att Duplantis, enligt Haugen Lillefosse, är i en klass för sig.

Jag har ställt mig själv den frågan många gånger. Jag tror att han har en speciell förståelse för stavhopp, och att han har bemästrat tekniken för att lyckas använda kraften i staven maximalt. Dessutom har han fysiken. Han är den snabbaste av oss alla, säger Haugen Lillefosse.

Enligt Haugen Lillefosse har Duplantis dessutom potential för att kunna hoppa ännu högre.

Jag tror att han kan hoppa ännu högre än vad han har gjort hittills. Jag tror att han kan hoppa 6,30 en dag. När han hoppar 6,16 i kallt och blåsigt Stockholm har han potential att hoppa ganska mycket högre, säger Haugen Lillefosse.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.