Norske stjärnan DL-laddar i en källare

Karsten Warholm jublar över den snabba säsongspremiären i Monaco i fredags. Nu siktar han på snabbt häcklopp i Stockholm på söndag.
Karsten Warholm jublar över den snabba säsongspremiären i Monaco i fredags. Nu siktar han på snabbt häcklopp i Stockholm på söndag.
FriidrottTT

De norska löparstjärnorna Karsten Warholm, Jakob och Filip Ingebrigtsen kommer till Diamond League-galan i Stockholm trots att de måste sitta i karantän efteråt.

"Jag tror att det är möjligt att hålla på med idrotten jag älskar och ändå förhindra viruset", skriver Warholm på Instagram.

Annons

Annons

Världsmästaren på 400 meter häck tar husbilen till Stockholm, där Bauhausgalan avgörs på söndag eftermiddag. Han tillsammans med Ingebrigtsenbröderna Jakob och Filip, som springer 1 500 meter på Stockholms Stadion, befinner sig redan i karantän eftersom de var i Monaco i fredags och tävlade i Diamond League. Furstendömet, precis som vissa regioner i Sverige, finns med på Norges röda lista över länder som norrmän inte får besöka om de inte sätter sig i karantän i tio dagar efter hemkomsten.

Warholm skriver på Instagram att han och tränaren Leif Olav Alnes har isolerat sig i en lägenhet där det är "grabbstämning" och att han tränar i en privat källare. På bilden syns 24-åringen när han springer på ett löpband.

"Vi åker till Stockholm och Bauhausgalan och åker dit i en husbil och går sedan tillbaka in i karantän", skriver han.

Warholm gjorde säsongsdebut i Monaco i förra veckan och sprang då sitt livs nästa bästa lopp. Långt före det övriga fältet tog han sig i mål på 47,10, bara 18 hundradelar från sitt personliga rekord som han satte i Diamond League-galan i Zürich för knappt ett år sedan.

Den 19-årige Jakob Ingebrigtsen satte Europarekord på 1 500 meter i Monaco med 3.28,68. Han kom tvåa i loppet. I Stockholm får han chans till revansch på segraren Timothy Cheruiyot, Kenya, som också kommer till den svenska huvudstaden.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons