A-
A+

Ny chef för Scandi Standard

Scandistandard, med varumärket Kronfågel i portföljen, är ledande producent av kycklingbaserade livsmedel i Norden och Irland. Arkivbild
Scandistandard, med varumärket Kronfågel i portföljen, är ledande producent av kycklingbaserade livsmedel i Norden och Irland. Arkivbild
EkonomiTT

Kronfågels ägare Scandi Standard har utsett Otto Drakenberg till tillförordnad vd, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Den tidigare vd:n Leif Bergvall Hansen lämnar därmed sin position med omedelbar verkan.

Annons

Annons

Annons

Annons

Scandi Standard bedriver sedan tidigare en process för att rekrytera en ny vd och koncernchef.

"Otto Drakenberg kommer inledningsvis att fokusera på den uppkomna situationen inom kycklingproduktionen i Scandi Standards svenska verksamhet Kronfågel", skriver Johan Bygge, styrelseordförande i Scandi Standards.

Han ska även arbeta för att hitta en hållbar långsiktig lösning för den danska verksamheten inom Ready-to-cook.

"Genom denna åtgärd sätter vi extra kraft bakom vårt löfte att uppfylla bolagets högt ställda krav på djuromsorg och livsmedelssäkerhet så att alla ska kunna känna sig trygga med våra produkter", skriver Bygge.

Leif Bergvall Hansen lämnar sin post efter det att Aftonbladet granskat en Kronfågelanläggning utanför Katrineholm, där företaget kritiserades för brister i djurhållningen. Bland annat ska kycklingar ha skållats levande, och vid en kontroll som Livsmedelsverket genomförde i mars var en tredjedel av de undersökta kycklingarna i kylrummet förorenade av bland annat mag- och tarminnehåll.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!