-
+

Ny hemmaförlust för Frölunda

Örebros Rodrigo Abols, i mitten, jublar tillsammans med sina lagkamrater efter 3–0-målet.
Örebros Rodrigo Abols, i mitten, jublar tillsammans med sina lagkamrater efter 3–0-målet.
IshockeyTT

Tre hemmaförluster på fem dagar.

Frölunda har tappat formen i SHL och nollades i toppmötet av Örebro. Skarpskytten Robert Leino sköt två mål och målvakten Jonas Arntzen räddade alla 41 skott i 3–0-segern.

Annons

Annons

Den här veckan har varit nattsvart för Frölunda. Sedan i tisdags har laget förlorat i Scandinavium mot i tur och ordning Linköping, Leksand och Örebro.

Det är första gången på två år som Göteborgslaget förlorar tre hemmamatcher i följd. Guldsäsongen 2018–2019 förlorades fyra raka hemmamatcher i Scandinavium.

Det är riktigt surt. Jag tycker vi spelar bra första halvan av matchen, men när man har så stort spelövertag är det lätt att släppa till kontringar. Vi gör mycket – men inte mål. Det här är en av de tyngre veckorna, säger Frölundatränaren Roger Rönnberg till C More.

Frölunda vann skotten i första perioden med förkrossande 20–3. Utan målvakten Jonas Arntzens storspel hade Örebro inte haft en chans.

Själv ville han dock inte ta åt sig äran:

Det var väldigt tufft i första perioden, erkänner han för C More och fortsätter:
Vi har bra tålamod. Vi blir ganska överkörda i första perioden, men kommer ut hårt i andra och får två mål. Det ger energi. Det är inte jag som vinner matchen, vi gör tre mål framåt, men det är klart att det är kul att hålla nollan borta mot Frölunda.

Lagets bäste målskytt Robert Leino, nu uppe i 12 fullträffar, gjorde två snygga mål i andra perioden och Rodrigo Abols fastställde 3–0 i den tredje perioden.

Örebro kom tillbaka efter två raka förluster och ligger femma i tabellen. Frölunda tappade en placering och ligger fyra.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss