A-
A+

Ny lång avstängning för Blatter

Sepp Blatter. Arkivbild.
Sepp Blatter. Arkivbild.
FotbollTT-Reuters

I oktober skulle Sepp Blatters avstängning från fotbollen ta slut.

Men nu stängs den tidigare Fifaordföranden av på nytt – och portas från all fotboll i ytterligare sex år och åtta månader.

Annons

Annons

I 17 år ledde Sepp Blatter Internationella fotbollsförbundet (Fifa) innan han med svansen mellan benen tvingades bort från ordförandeposten 2015.

Blatter var en av flera fotbollshöjdare som drogs in i en stor korruptionshärva, och schweizaren tilldömdes en lång avstängning från all fotboll.

Den löper ut i oktober i år, men kommer omedelbart att följas av en ny på sex år och åtta månader, meddelar Fifas etiska kommitté. Han ska också betala böter på motsvarande över nio miljoner kronor.

Tidigare generalsekreteraren Jérôme Valcke tilldöms exakt samma straff som Blatter. Hans nya avstängning tar vid när den nuvarande tar slut, i oktober 2025.

"Utredningarna om Blatter och Valcke täckte flera olika anklagelser, i synnerhet kring bonusutbetalningar i samband med Fifa-turneringar där betalning gått till ledande tjänstemän inom Fifa, liksom diverse ändringar och förlängningar av anställningsavtal samt, i Valckes fall, återbetalningar från Fifa för att täcka privata juridiska kostnader", skriver Fifas etiska kommitté i ett uttalande.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!