A-
A+

Ny måstematch väntar Rögle: "Kommer göra allt"

Rögle vann hemma mot Färjestad med 5–1 i SM-semifinalen och reducerade till 2–3 i matcher.
Rögle vann hemma mot Färjestad med 5–1 i SM-semifinalen och reducerade till 2–3 i matcher.
IshockeyTT

Rögles säsong lever, men nu väntar en ny måstematch i SM-semifinalen mot Färjestad.

Trots det känner seriesegraren ingen press.

Vi kommer gör allt för att vinna och mer än så kan man inte göra, säger forwarden Leon Bristedt efter att ha reducerat till 2–3 i matcher.

Annons

Annons

Vid endast fem tillfällen tidigare har ett lag vänt ett 1–3-underläge i matcher till seger i SM-slutspelet. För Rögle lever fortfarande hoppet om att svara för den bedriften – efter 5–1 på hemmais inför 6 254 åskådare är det reducerat till 2–3 i matcher mot Färjestad i semifinalserien.

Nästa match spelas i Karlstad på tisdag. Då måste Rögle rädda en ny matchboll för att ta semifinalserien till en sjunde och avgörande match i Ängelholm på torsdag.

"Vinna till varje pris"

Rögleforwarden Leon Bristedt känner dock ingen press – varken inför tisdagens måstematch eller den potentiellt efterföljande drabbningen i Ängelholm.

Det är två lag som vill vinna till varje pris, men vi känner i alla fall ingen större press. Vi har två måstematcher framför oss. Vi ska upp dit och spela så bra hockey vi kan över 60 minuter, säger han och fortsätter:
Du vinner eller förlorar. Alla i vårt omklädningsrum, alla i vårt lag, hela föreningen, kommer att göra allt för att vinna och mer än så kan man inte göra. I alla fall tänker jag så.

Rögle, som vann grundserien och blev Europamästare i mars, dominerade den femte semifinalen totalt inledningsvis. Efter 6.37 stod det 2–0 på resultattavlan efter att Daniel Zaar och Vojtech Mozik nätat.

Det som Färjestad har gjort bra mot oss de andra matcherna gjorde vi bra mot dem nu. De har kommit ut och fått första målet tidigt. De har spelat med energi och nästan mer eller mindre sköljt över oss, säger Bristedt.
Vi kommer ut som vi har kommit överens om innan. Vi kommer ut stenhårt, vinner närkamperna och får även utdelning, säger Daniel Zaar, som fyllde 28 år dagen till ära.

Annons

Annons

Hittade det lilla extra

Visserligen reducerade Jesse Virtanen halvvägs in i den andra perioden, men när Adam Tambellini skickade in 3–1 i numerärt överläge blott 31 sekunder in på den tredje perioden var det i praktiken avgjort. Mozik utökade till 4–1 med åtta minuter kvar att spela och i slutskedet satte Oliver Tärnström även 5–1 när Färjestad tog ut målvakten.

Rögle vann sin kvartsfinal mot Oskarshamn med 4–3 i matcher, men det var först nu som laget visade upp sitt rätta ansikte i slutspelet, anser Zaar.

Vi har inte riktigt hittat det där lilla extra, som jag tycker att vi hittar i dag, säger Röglestjärnan.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.