A-
A+

Ny musik släppt postumt med Einár

Rapparen Einár. Arkivbild.
Rapparen Einár. Arkivbild.
MusikTT

Ny musik och en musikvideo har under natten mot tisdagen släppts postumt av rapparen Nils Grönberg, mer känd under artistnamnet "Einár", som sköts till döds i höstas.

Annons

Annons

Fyra låtar är släppta på EP:n, som kallas "Einár". Fjärde spåret, "Kolla mig i ögonen", har även fått en musikvideo som gjorts av Kristian Söderström, där anhöriga till rapparen deltar.

Einárs mamma Lena Nilsson, som står som producent till videon, skriver på Instagram att sonen skrev låten "som en hyllning till kärleken och tryggheten man ska få känna med de sina".

"Nils omtanke om de små och svaga kommer fortsätta och den kommer föras vidare av alla oss som vet hur starkt han kände för ungas rättigheter och värde. Hur arbetet med detta kommer se ut och i vilken form det kommer ske i, kommer det mer information om inom en snar framtid", skriver hon.

Einár sköts med flera skott på nära håll i Hammarby sjöstad i Stockholm den 21 oktober. Han var 19 år gammal.

Grönberg slog igenom som 16-åring och blev snabbt ett av de största namnen inom svensk rap. Via sociala medier byggde han upp en stor publik, hade miljoner lyssningar på Spotify och han belönades på både Grammisgalan och P3 Guld-galan.

Som många andra av landets mest kända rappare hade han kopplingar till gängkriminella miljöer. Under genombrottsåret 2019 bodde han delvis på ett HVB-hem och refererade till vapen och droger i sina texter.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.