A-
A+

Ny Schumacher-dokumentär: "Saknar honom varje dag"

Corinna och Michael Schumacher. Arkivbild.
Corinna och Michael Schumacher. Arkivbild.
BilsportTT

I en ny dokumentär om den förre formel 1-stjärnan Michael Schumacher öppnar frun Corinna upp om hans hälsotillstånd efter skidolyckan.

Michael är här. Annorlunda, men här, säger hon.

Annons

Annons

Michael Schumacher firar en seger på Monza-banan i Italien 2006. Arkivbild
Michael Schumacher firar en seger på Monza-banan i Italien 2006. Arkivbild

Ända sedan skidolyckan i Meribel i december 2013, då Michael Schumacher fick en svår hjärnskada, har familjen varit tyst om hans hälsotillstånd. I Netflixdokumentären om racinggiganten, som har premiär på onsdag, öppnar Corinna Schumacher upp en smula om hur livet är för den nu 52-åriga förre formel 1-stjärnan och hans familj i huset vid Genevesjön.

Michael är här. Annorlunda, men han är här och det ger oss styrka, säger hon i dokumentären, enligt flera medier.
Vi är tillsammans. Vi lever tillsammans hemma. Vi gör rehab. Vi gör allt vi kan för att göra Michael bättre och se till att han mår bra. Och att få honom att känna att familjen är där, vårt familjeband. Och oavsett kommer jag att göra allt jag kan. Det gör vi alla. Vi försöker fortsätta som familj, som Michael ville ha det, och fortfarande vill. Vi fortsätter med våra liv.

"Värsta otur man kan ha"

Corinna Schumacher berättar om olyckan, att Michael strax innan den skedde sade att snön inte var optimal och föreslog att familjen i stället skulle flyga till Dubai för att skärmflyga i stället.

Men jag har aldrig beskyllt Gud för att det hände. Det var otur, den värsta otur man kan ha i livet. Det är hemskt att säga att: varför hände det oss? För varför händer det andra? säger hon.
Givetvis saknar jag Michael varje dag. Men inte bara jag. Barnen, familjen, hans pappa, alla runt om honom. Alla saknar Michael.

Att familjen inte berättar om racingförarens hälsotillstånd beror på att Michael Schumacher själv värnade om privatlivet.

Han sade alltid att "det privata är privat". Det är viktigt för mig att han kan fortsätta att trivas med sitt privatliv så mycket som möjligt, säger Corinna Schumacher.

Annons

Annons

Sonen: Lite orättvist

Sonen Mick, 22, följer i pappans fotspår och har sedan den här säsongen formel 1-kontrakt med Haas. Han säger i dokumentären att när han tänker på livet före olyckan fylls huvudet av bilder på familjen som skrattar och har kul och att han körde gokart, precis som han pappa gjorde i ung ålder.

Efter olyckan är sådana tillfällen, som andra har med sina föräldrar, inte längre möjliga. Och det tycker jag är lite orättvist, säger Mick.
Jag tror att jag och pappa skulle ha förstått varandra på ett annorlunda sätt nu, helt enkelt för att vi pratar samma språk, motorsportens språk. Och att vi skulle haft mycket mer att prata om. Det är så jag tänker väldigt mycket just nu, att det skulle ha varit så cool. Jag skulle ge upp allt för att göra det möjligt.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!