A-
A+

Ny smäll för IFK Göteborg – Aiesh skadad

Hosam Aiesh har skadat foten. Arkivbild.
Hosam Aiesh har skadat foten. Arkivbild.
FotbollTT

IFK Göteborg dras med skadeproblem inför den allsvenska premiären.

Nu meddelar klubben att Hosam Aiesh ser ut att missa ett flertal matcher.

"Hosam kommer att rehabträna den kommande månaden efter duell i MFF-matchen", säger IFK Göteborgs fysioterapeut Calle Persson till klubbens hemsida.

Annons

Annons

Olyckan var framme för Aiesh i fredagens match mot Malmö FF. Den 25-årige yttermittfältaren fick en smäll på sin ena fot och den drygt månadslånga rehabiliteringen gör att han ser ut att att missa flera matcher – bland annat den allsvenska premiären mot Örebro den 10 april.

Klubben meddelar även att anfallaren Kolbeinn Sigthorsson har opererats för sin brutna hand.

"Han har opererats och beroende på hur läkningen fortgår hoppas vi ha honom tillgänglig inom några veckor", säger Calle Persson.

Hoppas på Hamsik

Men det finns viss ljusning i skademörkret.

Mittfältaren Sebastian Eriksson, som även han klev av matchen mot Malmö FF, är tillbaka i full träning igen.

"Dessutom är det glädjande att se både Patrik Karlsson Lagemyr och Yahya Kalley, som båda har börjat träna ute på planen efter sina operationer i vintras. Yahya har dessutom deltagit i några enkla lagövningar", säger Calle Persson.

När det kommer till stjärnförvärvet Marek Hamsik så hoppas man ha honom spelduglig till premiären. Samma gäller för anfallaren Robin Söder. När det kommer till långtidsskadade duon Calle Johansson och Jakob Johansson är planen att ha dem tillbaka efter EM.

Annons

Annons

Skador i Örebro

Även IFK Göteborgs premiärmotståndare Örebro brottas med skadebekymmer. Nerikes Allehanda skriver att mittfältaren Kevin Walker linkade av träningen under skärtorsdagen med ont i vaden.

Om Walkers vad påverkar premiären är dock oklart, men sedan tidigare finns det ett gäng spelare som går en kamp mot klockan.

Jag räknar bort Martin Broberg och så beror det på vad som händer med Rasmus Karjalainen. Kevin Wright kommer att få det tufft, han går en kamp mot klockan. Erik Björndahl har också varit ute ganska länge. Det är de som man är osäker på om de kommer att kunna starta en premiär, säger tränaren Axel Kjäll till NA.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!