A-
A+

Ny tonårsflicka misstänkt för Malmösprängning

Fyra personer, varav två tonårsflickor, är misstänkta för inblandning i ett sprängdåd i stadsdelen Lindängen i söndags. Arkivbild.
Fyra personer, varav två tonårsflickor, är misstänkta för inblandning i ett sprängdåd i stadsdelen Lindängen i söndags. Arkivbild.
BrottTT

Fyra personer, varav två tonårsflickor, sitter nu anhållna som misstänkta för att ligga bakom sprängningen utanför en kombinerad närbutik och matservering i Malmöstadsdelen Lindängen i söndags.

Annons

Annons

Annons

Annons

Tidigare i veckan anhölls en 15-årig flicka och en 21-årig man och nu har ytterligare en tonårsflicka och en yngre man anhållits.

Att tonårsflickor är misstänkta i den här typen av utredningar är ovanligt, enligt åklagaren.

Jag kan hålla med om att det är ovanligt. Å andra sidan så är det väl över huvud taget ovanligt att någon är inblandad i ett sprängdåd, säger kammaråklagare Tomas Olvmyr till P4 Malmöhus.

Ett intensivt spanings- och utredningsarbete ligger bakom att de fyra har ringats in, uppger åklagaren för TT.

Det finns en tanke kring vad som kan ligga bakom.

Flera explosioner har skett i Malmö under maj. Natten till den 6 maj var det explosioner på tre olika ställen i staden, dels vid en närbutik och dels vid två olika bostadshus. Och i måndags, mindre än ett dygn efter den sprängning i Lindängen som de fyra anhållna är misstänkta för, smällde det igen, denna gång utanför ett flerfamiljshus i bostadsområdet Lindeborg.

TT: Ser ni någon koppling mellan dessa olika sprängdåd?

Det ingår i utredningen att titta på det, säger Tomas Olvmyr.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!