A-
A+

Nya israeliska flygräder mot Gaza

Israeliskt stridsflyg har återigen angripit mål i Gaza. Arkivbild.
Israeliskt stridsflyg har återigen angripit mål i Gaza. Arkivbild.
MellanösternTT-AFP

Israel har åter genomfört flygräder mot Gaza. Det uppger såväl den israeliska militären som säkerhetskällor hos terrorstämplade Hamas, som styr i Gaza.

Annons

Annons

Attackerna under natten mot fredagen är enligt den israeliska militären, IDF, en reaktion på att brandballonger, konstruktioner med brandfarligt material som skickas upp via ballonger, skickats från Gazaremsan mot israeliskt territorium.

"Som svar på att brandballonger avfyrats mot israeliskt territorium i dag har stridsflygplan angripit vapenfabriker som tillhör terrororganisationen Hamas", skriver IDF i ett uttalande.

Ballongerna gav upphov till fyra mindre bränder i regionen Eshkol, vid gränsen mot Gaza, enligt Israels räddningstjänst. Det finns inga rapporter om att någon ska ha skadats, varken av ballongerna eller Israels flygräder.

Efter elva dagars strider inledde parterna ett eldupphör den 21 maj. Efter att striderna blossade upp igen i mitten av juni gav Israels arméchef order om att "öka IDF:s beredskap och förberedelse för olika scenarier, inklusive ett återupptagande av aggressioner".

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!