-
+

Nya protester på Myanmars gator

Bild från lördagens protester i Myanmars största stad Rangoon.
Bild från lördagens protester i Myanmars största stad Rangoon.
MyanmarTT-AFP-Reuters

För andra dagen i rad fylldes gator över Myanmar av tiotusentals rödklädda demonstranter, som protesterar mot det nya militärstyret och för de valda civila ledare som uppges sitta i husarrest.

Annons

Annons

Internet uppges ligga nere i stora delar av landet, men det försöket av styret att stävja protesterna har inte tystat kritikerna. Demonstrationer rapporteras även från Mandalay och kuststaden Mawlamine.

Demonstranterna i Rangoon bar röda ballonger som symboliserar Aung San Suu Kyis parti NLD och skanderade "Vi vill inte ha militärens diktatur, vi vill ha demokrati".

I staden Payathonzu i delstaten Karen samlades hundratals demonstranter på lördagskvällen utanför polishuset, där lokala NLD-ledare tros hållas. Demonstranterna stannade kvar utanför polisen hela natten och under söndagsmorgonen.

Även under lördagen slöt tiotusentals upp i demonstrationer mot militärjuntan. På många håll hördes då ljud av slag mot krukor och kastruller, vilket traditionellt förknippas med att utrota ondska.

Det ljudet ekade åter i landet från tidigt söndag morgon.

I början av veckan grep militären flera civila ledare och satte dem i husarrest, bland dem Aung San Suu Kyi och president Win Myint.

Aung San Suu Kyi har inte synts till offentligt efter kuppen, men enligt en talesperson för hennes parti sitter hon i husarrest och mår under omständigheterna bra.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss