-
+

Nyblivne pappan Bengtsson: Spelade på glädje

Rögleforwarden Anton Bengtsson. Arkivbild.
Rögleforwarden Anton Bengtsson. Arkivbild.
IshockeyTT

Först gjorde han comeback i Tre Kronor – något dygn senare blev han pappa.

Rögles Anton Bengtsson red vidare på glädjekänslorna och sänkte Brynäs med två mål.

Det har varit ett helt galet dygn, säger forwarden när Ängelholmslaget via 6–3-segern tog över serieledningen i SHL.

Annons

Annons

Det har varit några hektiska dagar för Rögleforwarden Anton Bengtsson. När flera spelare tvingades lämna återbud till den gångna helgens landslagsturnering i Malmö blev han blixtinkallad till Tre Kronor och fick speltid i alla tre matcherna.

Natten till tisdag blev Bengtsson och sambon Matilda föräldrar och på tisdagskvällen blev han dubbel målskytt när Rögle tog emot Brynäs på hemmais.

"Helt galet dygn"

Det har varit ett helt galet dygn, men det har varit magiskt. Jag är djupt imponerad av min sambo som har gjort ett fantastiskt jobb och jag spelade bara på glädje, säger Anton Bengtsson, som spelade för Tre Kronor även för sex år sedan.

Parets pojke föddes kort efter midnatt på sjukhuset i Halmstad.

Jag har inte sovit någonting, men har ändå känt mig hur pigg som helst. Jag är överlycklig, säger 27-åringen.

TT: Det verkar ändå som en bra personlig uppladdning för dig nu när du blev tvåmålsskytt?

Verkligen. Jag kanske ska sluta med att sova. Nej, men skämt åsido. Det var väl inte optimalt, men jag kände mig ändå pigg där ute och det är väl ett glädjerus som går genom kroppen.

Hans första mål i matchen kom efter drygt sju minuter av den andra perioden och betydde 3–3 sedan Shane Harper kort innan dess gett Brynäs ledningen.

I den tredje akten dröjde det till 13.14 innan Rögle kunde koppla ett grepp om de tre poängen när Adam Tambellini satte 4–3 i numerärt överläge sedan Bengtsson tagit ett skott mot bortamålvakten Viktor Andrén. Bengtsson utökade kort därefter till 5–3 innan Dennis Everberg fastställde segern till 6–3 i tom kasse.

Vi gör ingen topprestation, men hittar en väg att vinna och det var viktigt för oss att få en trepoängare, säger Anton Bengtsson.

Både Rögle och Växjö står nu på 82 poäng, men skåningarna har bättre målskillnad och toppar SHL-tabellen.

Nu är det inte många matcher kvar och självklart vill man alltid komma etta. Det är det vi slåss för och sätta oss i en bra position inför ett kommande slutspel, säger Bengtsson.

Annons

Annons

Ersson saknades i Brynäs

Brynästränaren Peter Andersson efter förlusten mot Rögle:

Jag tycker att vi spelar stabilt och bra, men vi brister i disciplin tyvärr. Vi tar en jäkligt onödig utvisning som kostar segern, vill jag påstå. Förr eller senare gör Rögle mål i powerplay och därefter tycker jag att vi kör i diket.

Borta mot Rögle saknades målvakten Samuel Ersson, som nollade Malmö två gånger om förra veckan och storspelade mot HV71 innan landslagsuppehållet (1–2-förlust efter förlängning).

Han var inte tillgänglig för spel, säger Andersson kort om varför Ersson saknades.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss