A-
A+

Nykomling bland de mest spelade jullåtarna

Lalehs 'Vinterland' har snabbt blivit en populär jullåt. Arkivbild.
Lalehs "Vinterland" har snabbt blivit en populär jullåt. Arkivbild.
MusikTT

Annons

Annons

Svenskarna brukar ofta föredra gamla klassiker när det kommer till julmusik – men förra årets "julmånad" nådde en nykomling topp fem. Det var Laleh och låten "Vinterland" som klättrade upp som den fjärde mest spelade av de svenska jullåtarna, enligt en sammanställning från Stim. Statistiken är baserad på lyssningar i december 2020.

"Det är väldigt roligt, med tanke på alla vackra jullåtar som finns. Det här är min första jullåt, och jag tror det hjälpte att jag inte tänkte på att det var en jullåt när jag skrev den", säger Laleh Pourkarim i ett pressmeddelande.

Låten "Tänd ett ljus" av Triad har legat på förstaplatsen under flera år och 2020 är inget undantag. Näst mest populär av de svenska låtarna är "Mer jul" av Adolphson och Falk. På tredjeplatsen återfinns Abbas "Happy new year".

På listan över internationella låtar är det, kanske inte helt förvånande, Mariah Careys julklassiker "All I want for christmas is you" som toppar. Näst mest populär är Whams "Last christmas", följt av John Lennon och Yoko Onos "Happy christmas (War is over)".

Rättad: I en tidigare version förekom en felaktig ordalydelse om vilket år som mätningen gällde.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.