A-
A+

Nylander avgjorde med solomål: "Riktigt bra"

William Nylander lyfter in det avgörande målet.
William Nylander lyfter in det avgörande målet.
IshockeyTT

Sno åt sig pucken, åka sig fri och avsluta upp i nättaket.

Svårare än så är det inte.

William Nylander blev matchhjälte när han på egen hand avgjorde i Torontos 5–4-seger efter förlängning mot St Louis.

Annons

Annons

Toronto går som tåget i NHL. Det kan man till stor del tacka lagets svenskar för.

I 5–4-segern mot St Louis hade alla fem ombytta svenskar poäng. Pierre Engvall, Timothy Liljegren och Pontus Holmberg noterades alla för varsin framspelning medan Calle Järnkrok stod för hela tre poäng, ett mål och två assist.

Men det var William Nylander som var tungan på vågen.

Med mindre än en minut kvar av förlängningen snodde han åt sig pucken i försvarszon från St Louis ryske stjärna Vladimir Tarasenko. Svensken åkte sig fri och väl framme vid målet lyfte han in ett backhandavslut i nättaket.

Klart det känns riktigt bra. Nu får vi bara fortsätta köra, fortsätta skjuta, säger Nylander till Toronto Star.

Pånyttfödd Gustafsson

En annan svensk som hade en trevlig kväll var Washingtons back Erik Gustafsson. Han stod för ett mål och en assist i 4–0-segern mot New York Rangers och har efter några tunga år hittat rätt.

Han har nu gjort nio poäng på de fem senaste matcherna.

Hittills är det här min bästa säsong sedan 2018-2019, med Chicago (då han gjorde 60 poäng), men så har jag också kommit in perfekt i Washington. Jag trivs fantastiskt, både på och utanför isen. Nu är det bara att försöka fortsätta på samma sätt, säger han till Sportbladet.

Annons

Annons

Nio raka segrar

Trots 46 tappra räddningar av Chicagos Petr Mrazek var det inte mycket att göra när hemmalaget Carolina gick in för sin nionde raka vinst efter det kortare speluppehållet över jul.

Jesper Fast stod för ett av vinnarlagets tre mål och kammade också hem titeln "matchens lirare", tillsammans med lagkamraterna Jordan Martinook och målvakten Antti Raanta som med sina 24 räddningar höll nollan.

I och med kvällens 3–0-vinst har Carolina nu tagit poäng i i de femton senaste matcherna – vilket tangerar Torontos rekord för den pågående NHL-säsongen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.