A-
A+

Nysparandet i aktiefonder backar

”Osäkerheten bland de svenska spararna är tydlig', säger Johanna Englundh, sparekonom på Fondbolagens förening, i ett pressmeddelande. Arkivbild.
”Osäkerheten bland de svenska spararna är tydlig", säger Johanna Englundh, sparekonom på Fondbolagens förening, i ett pressmeddelande. Arkivbild.
EkonomiTT

Annons

Annons

Nysparandet i fonder uppgick under september till totalt 2,4 miljarder kronor, visar färsk statistik från Fondbolagens förening. Aktiefonder uppvisade dock ett nettoutflöde på 17,5 miljarder kronor under månaden.

”Osäkerheten bland de svenska spararna är tydlig, men det är viktigt att komma ihåg att börsnedgångar hör hemma i en normal börscykel", säger Johanna Englundh, sparekonom på Fondbolagens förening, i ett pressmeddelande.

Störst var uttagen från Sverigefonder och branschfonder, medan nettoinflöden noterades i Indienfonder, Japanfonder och Nordamerikafonder.

Korta räntefonder hade nettoinsättningar på 12,6 miljarder. Även långa räntefonder och blandfonder uppvisade nettoinflöden på 4,1 respektive 3,2 miljarder kronor.

Nettosparandet i fonder uppgår hittills under året till totalt 113,1 miljarder kronor. Trots september månads nettouttag uppgår nysparandet i aktiefonder till 66,4 miljarder.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.