A-
A+

Nytt frågetecken i anfallet – Blomqvist skadad

Rebecka Blomqvist. Arkivbild.
Rebecka Blomqvist. Arkivbild.
FotbollTT

Ytterligare en anfallare riskerar att missa fotbollslandskampen mot Norge, Sveriges näst sista före OS, på torsdag.

Wolfsburgs Rebecka Blomqvist är fotskadad och tränade inte med övriga på tisdagen.

Annons

Annons

Enligt landslagsläkaren Houman Ebrahimi stukade Rebecka Blomqvist högerfoten i klubblaget Wolfsburgs sista match för säsongen, söndagens 8–0-seger mot Werder Bremen. 23-åringen byttes in i den 72:a minuten, och skadade sig i slutminuterna.

Jag tror att det var en kollisionssituation, hon stukade foten. Sedan hon kom hit har vi fortsatt med rehabilitering och behandling och det går framåt. Det ser bättre och bättre ut för varje dag, säger Houman Ebrahimi.

Dubbla matcher i Kalmar

Sverige möter Norge på Guldfågeln arena i Kalmar på torsdag, och ställs mot Australien på samma plan nästa tisdag. Om Blomqvist kan spela någon av matcherna är oklart. Hon deltog inte i de gemensamma övningarna under tisdagens träning på matcharenan.

Givetvis hade jag önskat att vi hade haft fler dagar, men vi får ta det beslutet i morgon för att se vad hon har för chanser. I dag (tisdag) har vi stegrat på ganska bra. Så får vi se hur mycket hon kan delta i morgon, säger Ebrahimi.

Annons

Annons

Hurtig missar matchen

Att låta Rebecka Blomqvist spela även om hon inte är helt återställd är inte aktuellt, trots att det är de sista två landskamperna innan OS-truppen tas ut den 22 juni.

Vi chansar generellt inte med spelare. Och ju längre tid det går desto större chanser har hon att kunna delta, säger Houman Ebrahimi.

På måndagen kom beskedet att en annan anfallare, Juventus Lina Hurtig, missar Norgematchen av familjeskäl. Det finns dock fortfarande viss förhoppning att hon ska kunna spela mot Australien.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!