A-
A+

Nytt kryss för Göteborg: "Inte godkänt"

Det blev mållöst när Djurgården tog emot IFK Göteborg på Tele2 arena.
Det blev mållöst när Djurgården tog emot IFK Göteborg på Tele2 arena.
FotbollTT

IFK Göteborg kan inte sluta spela oavgjort.

0–0 borta mot Djurgården blev lagets femte raka kryss i allsvenskan.

Det är jättefrustrerande, vi har saknat den sista skärpan kanske, säger Göteborgs mittback Mattias Bjärsmyr.

Annons

Annons

Det dröjde till tilläggstid i andra halvlek innan målvakterna ens sattes på prov. Efter 90 minuters fruktlös kamp fick både Djurgårdens Jacob Widell Zetterström och Göteborgs Giannis Anestis stå för varsin matchavgörande räddning i matchens slutskede. Och matchen förblev därmed mållös.

Krysskavalkaden innebär att Göteborg har blivit indragna i bottenstriden under säsongsinledningen. Efter åtta omgångar ligger de en placering ovanför kvalplatsen till superettan – och har spelat oavgjort i sammanlagt sex matcher.

Det är ju inte godkänt, vi har större ambitioner och vill ha fler poäng och fler vinster, solklart. Det är det vi jobbar efter varje vecka och efter varje match, säger tränaren Roland Nilsson.

För Djurgården innebär poängen att de kliver förbi Malmö FF i tabelltoppen och kan gå på EM-uppehåll som serieledare – om inte MFF besegrar Örebro under måndagen.

Direkt efter ett kryss på hemmaplan är det klart att man är lite besviken just nu, håller man nollan på hemmaplan så behöver man vinna matcher, säger Magnus Eriksson.
Men tittar man på tabellen så ser man att vi ligger där vi ligger och har gjort en bra vår, så det är blandade känslor.

Möjlighet för Sana

Skönspelet lyste med sin frånvaro på Tele2 arena, i stället blev det grinigt, kampfyllt och chansfattigt.

Göteborg fick den bästa möjlighet i första halvlek efter elva minuters spel. Gustaf Norlins flacka inlägg från vänster hittade fram till en fri Tobias Sana på bortre stolpen vars avslut misslyckades.

Spelmässigt var det annars Djurgården som höll i taktpinnen utan att hitta fram till de riktigt stora chanserna.

Hampus Findell, Magnus Eriksson och Edward Chilufya testade alla avslut som antingen täcktes, räddades av Anestis eller smet utanför.

De har en fembackslinje som ligger där den ligger. Jag hade flera gånger i första där jag tittar upp och vill hitta någon avgörande passning, men de är kompakta och ligger lågt, säger Eriksson.

Annons

Annons

Chanser på tilläggstid

I den 59:e minuten fick Djurgården ett tungt avbräck när EM-uttagne finländaren Rasmus Schüller tvingades utgå på grund av skada.

Och om det saknades målchanser i första halvlek, blev det om möjligt ännu skralare under de sista 45 minuterna – fram till på tilläggstid.

Först stack Göteborgs ytterback Alexander Jallow i väg på en räd längs högerkanten, men hans avslut räddades av den allsvenska debutanten Widell Zetterström. Och i matchens sista minut fick Anestis göra ett matchavgörande ingripande på en nickskarv från en inläggsfrispark.

Men det blev inga mål och lagen fick nöja sig med att dela på poängen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!