A-
A+

Nytt mål av Eriksson: "Nu det roliga börjar"

Loui Eriksson gjorde sista målet i Frölundas 4–2-seger mot Leksand.
Loui Eriksson gjorde sista målet i Frölundas 4–2-seger mot Leksand.
IshockeyTT

Loui Eriksson hade inte spelat på över ett halvår när han gjorde comeback i Frölunda.

Men nu börjar den förra NHL-stjärnan känna sig hemma på isen igen.

Jag känner att jag orkar mer, säger 37-åringen efter segern mot Leksand.

Annons

Annons

Loui Eriksson gjorde SHL-comeback mot just Leksand i november. Nu fick NHL-veteranen sista ordet i en ny seger mot dalalaget.

Eriksson höll sig framme när Leksand tagit ut målvakten i slutminuterna, hann först på en rensning från egen zon och punkterade matchen med sitt 4–2-mål.

Vanligtvis brukar de kanske ha en som ligger lite och säkrar, men jag tittade upp och såg att det var helt öppet. Så det var bara att åka och försöka få tag i den och lägga in den, så det var skönt, säger han efteråt.

Han har därmed gjort mål två matcher i rad och står på totalt fem sedan återkomsten.

Loui Eriksson tog SM-guld med Frölunda som 20-åring, men reste sedan över till NHL för totalt över 1 000 matcher för Dallas, Boston, Vancouver och Arizona i den nordamerikanska hockeyligan.

Stor omställning

Efter ett halvår utan kontrakt skrev han i höstas på för Frölunda igen och gjorde comeback mot Leksand i november.

Ja, tiden går… Det känns bättre, det gör det. Tempot och fräschheten känns mycket bättre och jag känner att jag orkar mer. Det är bara att kämpa på för varje träning, säger han.
Det är tajt, det är många bra lag har jag märkt och det är nu det roliga börjar med att bygga upp allting inför det kommande.

TT: Hur stor har omställningen varit för dig?

Den har varit stor. Det är lite längre åkningar, man åker väldigt mycket skridskor. Där borta är det lite mer kortare sträckor, här är det väldigt stora ytor man måste täcka upp.

Annons

Annons

"Ska vara kämpigt"

Efter 1 050 NHL-matcher och dessutom flera stora turneringar med Tre Kronor har Frölundaforwarden dock haft mycket rutin att luta sig mot på vägen tillbaka mot den riktiga matchformen.

Självklart hjälper det. Läsa spelet har aldrig varit det svåra, jag har alltid haft ett bra tankesätt när det gäller hockeyn. Nu de första veckorna har det handlat om att komma in i tempot, säger Loui Eriksson.

TT: Du hann aldrig ångra att du gjorde comeback?

(skratt). Nej, det är det som är det roliga, att man ska kämpa vidare. Det är därför man hållit på så länge med den här sporten. Det ska vara lite kämpigt.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.